Android-brugere undrer sig over fænomen i dansk corona-app: "Der må være en fejl i Smittestop"

En række danske Android-brugere undrer sig over, at den danske corona-app Smittesto tilsyneladende ikke tjekker om de har været i nærkontakt med en smittet, hvis de ikke selv jævnligt åbner appen.

Flere Android-brugere oplever problemer med den danske smittesporings-app, Smittestop.

Det rapporterer de på blandt andet Twitter og LinkedIn.

Den danske udvikler Søren Pedersen er en af flere, der på Twitter oplyser, at appen på hans Android-telefon i en periode på 14 dage tilsyneladende ikke har tjekket, om han har været i nærkontakt med smittede.

Det ser således ud til, at appen kun tjekker, når han aktivt vælger at åbne appen.

Læs også: Prisen for den danske Smittestop-app lander på mindst 35 millioner kroner i 2020 - flere udgifter på vej

Flere oplever problemer
Flere Android-brugere oplyser som svar til Søren Pedersens tweet, at de oplever det samme med deres telefoner. Det lader til gengæld ikke til, at problemet opstår med iOS.

LinkedIn beskriver Kim Bjørn Tiedemann, der er CTO hos it-virksomheden Schultz ligeledes problemet.

"Der må være en fejl i Smittestop til Android," skriver han.

Som kommentar til Kim Bjørn Tiedemanns indlæg, skriver flere, at de har samme problem.

Han forklarer ligeledes, at han i en periode har haft en mistanke om, at appen ikke tjekker for eksponering, hvis den ikke har været åbnet i en periode.

"Så den 9. november åbnede jeg app'en og har ikke åbnet den igen før nu den 16. november," skriver han.

Kim Bjørn Tiedemanns indlæg indeholder et skærmbillede, der viser, at appen på hans telefon tilsyneladende ikke har foretaget nogen tjek i tiden mellem den 9. november og 16. november.

"Loggen for kontrol af eksponering ser således ud. Der er ikke checket for eksponering i den mellemliggende periode. Bemærk hvor mange check, der er frem til den 9. og så ellers ingen frem til i dag,” tilføjer Kim Bjørn Tiedemann.


Læs også: Den danske smittesporings-app har været igennem en omfattende sikkerhedstest før lancering: "Der er ingen tech-giganter, som kigger nogen over skulderen"

Intet svar fra Sundhedsministeriet
Smittestop-appen er udviklet af Netcompany for de danske myndigheder i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet.

Appen baserer sig på en api, som Google og Apple har udviklet i fællesskab.

Computerworld har henvendt sig til både Digitaliseringsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet for at få en forklaring på fænomenet.

For er det blot et problem med loggen, eller er det tale om en fejl, der betyder, at Android-brugerne kan risikere ikke at blive informeret, hvis de har været i kontakt med en smittet?

Digitaliseringsstyrelsen har henvist Computerworld til Sundheds- og Ældreministeriets presseafdeling, mens Sundheds- og Ældreministeriet mandag eftermiddag endnu ikke er vendt tilbage på Computerworlds henvendelse.

Læs også:Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-appPremium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.