Artikel top billede

Nyt styresystem kan give problemer for ældre Macs

På flere internetfora rapporterer ejere af ældre Macs om, at de oplever problemer, når forsøger at installere det nye MacOS Big Sur.

Torsdag aften dansk tid frigav Apple den seneste udgave af selskabets Mac-styresystem, MacOS Big Sur.

Men ifølge techmedier som The Verge og MacRumors rapporterer en række ejere af ældre Macs nu om problemer med at installere styresystemet.

Ifølge medierne oplevere brugere på blandt andet MacRumors brugerforum samt på Reddit og Apples egen supportside, at deres computere under installationen fryser og blot efterlader en sort skærm.

Det er ifølge The Verge primært brugere af Macbook Pro-modeller fra 2013 og 2014, der lader til at være ramt af problemerne.

Fået opdateret design

Den nye udgave af MacOS har udmærker sig især ved at have fået en større designmæssig overhaling.

Det indebærer blandt andet, at styresystemet har fået en række nye opdaterede ikoner, en ny menu-bar og et nyt lyd-tapet.

Derudover får MacOS også et kontrol-center og et notifikations-center, der minder om det, som i dag findes på iPhone og iPad.

Udover lanceringen af MacOS Big Sur løftede Apple i sidste uge også sløret for en række nye Macs, der er udstyret med selskabet egen M1-processor, som Apple lover både vil levere markante forbedringer i ydelse og batteritid.

Dem kan du læse mere om her:

Læs også: Nu siger Apple farvel til Intel: Se den helt nye generation af Macs her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere