Morgen-briefing: KMD ser kommercielle mulighed i kontroversiel teknologi / E-handel sikrer Anders Holch spinkelt overskud / Smittestop-appen bliver endnu dyrere

KMD ser kommercielle mulighed i kontroversiel teknologi. E-handel sikrer Anders Holch spinkelt overskud. Smittestop-appen bliver endnu dyrere. Stofa Fiber køber bredbåndskunder vestjysks-selskab. Nyt projekt skal øge digitaliseringen i ejendomsbranchen.

Ohøj.

Her kommer dagens første it-nyheds-fix fra Computerworld.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff, der er kaptajn for morgen-briefingen, og synes du, at verden virker lidt mere grå, når du kigger ud af vinduet her til morgen, så har du givetvis ret.

For siden i går har vi taget afsked med Diego Armando Maradona - verdens bedste fodboldspiller nogensinde. Og hvis du mener, at den titel tilhører Pelé, ja så skal du nok bare hoppe tilbage i seng.

Nå, men lad os komme tilbage på sporet.

Vi lægger ud med nyheden om, at KMD ser store kommercielle muligheder i en af tidens mest kontroversielle teknologier, nemlig ansigtsgenkendelse.

KMD ser kommercielle mulighed i kontroversiel teknologi
En undersøgelse fra KMD viser ifølge Finans, at mange danskere er skeptiske over for ansigtsgenkendelse.

Undersøgelsen viser, at 48 procent af danskerne er overvejende er negativt indstillet overfor ansigtsgenkendelse, mens 45 procent overvejende er positive over for teknologien.

På trods af skepsissen ser KMD dog store forretningsmæssige muligheder i teknologien.

”Ansigtsgenkendelse har et hav af anvendelsesmuligheder, og der er mange fordele – også kommercielt,” siger Hans Jayatissa, teknologidirektør i KMD, til Finans.

E-handel sikrer Anders Holch spinkelt overskud
Overskuddet i Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsens koncern Heartland er på et år faldet fra 1,2 milliarder kroner til 45 millioner kroner. Det skriver Børsen.

Når selskabet i det hele taget har sorte på bundlinjen, så skyldes det ifølge Børsen fremgang for de mange e-handelsselskaber som Anders Holch Povlsen har investeret i.

”En stor del af vores portefølje af virksomheder arbejder med e-commerce, som generelt er i fremgang og jo især under coronaen har haft stor vækst. Efter et kortvarigt chok lige i begyndelsen af pandemien, kom der jo virkelig gang i nethandlen,” lyder ifølge Børsen i selskabets årsrapport.

Anders Holch Povlsen har blandt andet store investeringer i Zalando, Asos, Whiteaway, Miinto og Nemlig.com.

Smittestop-appen bliver endnu dyrere
Regningen for drift og vedligehold af den danske corona-app Smittestop lander på 1,4 millioner kroner for det første kvartal af 2021.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet til det danske it-medie Itwatch.

Tidligere på ugen meddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at appen bliver sendt i udbud den 22. december, og i den forbindelse forlænges den eksisterende aftale med Netcompany, så den også gælder for det første kvartal af 2021.

Stofa Fiber køber bredbåndskunder vestjysks-selskab
Det vestjyske fiberselskab RAH Fiberbredbånd har valgt at åbne sit fibernet for at fokusere på at være rendyrket fibernetejer, og det betyder, at selskabet nu også sælger sin 11.000 fiberkunder i Ringkøbing-Skjern-området til Stofa Fiber.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Stofa Fiber er ejet Norlys som også er medejer RAH Fiberbredbånd, og derfor var det også oplagt at sælge.

Nyt projekt skal øge digitaliseringen i ejendomsbranchen
Et nyt digitaliseringsprojekt skal finde løsninger, der kan reducere klima- og miljøaftrykket fra bygninger og ejendomme. Det oplyser EjendomDanmark i en pressemeddelelse.

Projektet der løber i to år skal øge indsigten i de muligheder, som en øget digitalisering giver, og samtidig skal det være med til udstikke en fælles retning for ejendomsbranchen, lyder det i pressemeddelelsen

Blandt deltagerne i projektet er lejeorganisationerne LLO og Bosam, ejerorganisationerne EjendomDanmark og Danske Udlejere samt PwC, Rambøll, ProDomus og PropTech Danmark.

”Den digitale udvikling giver fortsat helt nye muligheder, og det kan bl.a. være med til at forene branchen gennem et større samspil mellem lejere og ejere. Teknologi kan desuden skabe en øget vækst og bæredygtighed i branchen. Hvordan kan digitalisering komme ejendomsbranchen til gode, hvad er der reelt behov for, og hvilke eventuelle barrierer for digitalisering skal imødegås – det skal projektet kortlægge,” siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark ifølge pressemeddelelsen.

Om dagen i dag: Curiosity lander på Mars
I dag, 26. november, for ni år siden blev Marsrobotten Curiosity sendt afsted fra Cape Canaveral i Florida, USA. Det skete som led i rum-missionen Mars Science Laboratory.

Curiosity landede på overfladen af Mars 6. august det efterfølgende år, hvor den undersøgte klimaet og geologien på den røde planet.Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et nyt selskab. Se hans nye job.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.