Artikel top billede

Trump fyrer endnu en bredside af mod Kinas tech-sektor: Nu retter USA skytset mod landets chip-industri

Den førende chip-producent SMIC, er en blandt fire nye kinesiske virksomheder, der bliver sendt ud i kulden af den amerikanske regering.

Den amerikanske præsident Donald Trump får sat endnu et angreb ind mod den kinesiske teknologi-sektor denne uge, med et nyt forbud mod Kinas førende chip-producent, SMIC.

Forbuddet gælder alle amerikanske investeringer i virksomheden og foregår ved præsidentielt dekret, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bag dekretet er amerikansk mistanke om selskabets forhold til det kinesiske militær.

Det fremgår ikke tydeligt i den amerikanske blacklisting, hvornår forbuddet vil træde i kraft, lyder det.

Ovenpå de amerikanske restriktioner forsikrer SMIC i en udtalelse, at det ”vil fortsætte med at have ’en konstruktiv og åben dialog med den amerikanske regering,” mens det bedyrer, at ”Virksomheden har intet forhold til det kinesiske forsvar og fremstiller intet til militære brugere eller slutbrugere.”

Ifølge en markedsrapport fra analysevirksomheden Trendforce er SMIC Kinas førende chipproducent og på en global femteplads med omkring seks procent af markedsandelen indenfor halvleder-fremstilling. Det er den eneste kinesiske producent med en aktuel køreplan til 14 nanometer procesteknologi.

Selskabet er fortsat afhængig af amerikansk teknologi for alle sine avancerede printprocesser under 90 nanometer, lyder det.

Amerikanske Broadcom og Qualcomm er SMIC’s to største kunder udenfor Kina.

Kursen på SMIC’s aktie drattede med 14 procent ovenpå nyheden.

Ud over at sende den kinesiske chip-gigant i kulden, er tre øvrige kinesiske virksomheder, herunder olie- og gasproducenten CNOOC, ramt af den nye forbudsrunde. I alt er 35 kinesiske virksomheder ramt af amerikanske restriktioner heriblandt den kinesiske tech-mastodont Huawei.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere