Artikel top billede

(Foto: THE_WHITE_HOUSE / SHEALAH_CRAIGHEAD)

Trump fyrer endnu en bredside af mod Kinas tech-sektor: Nu retter USA skytset mod landets chip-industri

Den førende chip-producent SMIC, er en blandt fire nye kinesiske virksomheder, der bliver sendt ud i kulden af den amerikanske regering.

Den amerikanske præsident Donald Trump får sat endnu et angreb ind mod den kinesiske teknologi-sektor denne uge, med et nyt forbud mod Kinas førende chip-producent, SMIC.

Forbuddet gælder alle amerikanske investeringer i virksomheden og foregår ved præsidentielt dekret, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bag dekretet er amerikansk mistanke om selskabets forhold til det kinesiske militær.

Det fremgår ikke tydeligt i den amerikanske blacklisting, hvornår forbuddet vil træde i kraft, lyder det.

Ovenpå de amerikanske restriktioner forsikrer SMIC i en udtalelse, at det ”vil fortsætte med at have ’en konstruktiv og åben dialog med den amerikanske regering,” mens det bedyrer, at ”Virksomheden har intet forhold til det kinesiske forsvar og fremstiller intet til militære brugere eller slutbrugere.”

Ifølge en markedsrapport fra analysevirksomheden Trendforce er SMIC Kinas førende chipproducent og på en global femteplads med omkring seks procent af markedsandelen indenfor halvleder-fremstilling. Det er den eneste kinesiske producent med en aktuel køreplan til 14 nanometer procesteknologi.

Selskabet er fortsat afhængig af amerikansk teknologi for alle sine avancerede printprocesser under 90 nanometer, lyder det.

Amerikanske Broadcom og Qualcomm er SMIC’s to største kunder udenfor Kina.

Kursen på SMIC’s aktie drattede med 14 procent ovenpå nyheden.

Ud over at sende den kinesiske chip-gigant i kulden, er tre øvrige kinesiske virksomheder, herunder olie- og gasproducenten CNOOC, ramt af den nye forbudsrunde. I alt er 35 kinesiske virksomheder ramt af amerikanske restriktioner heriblandt den kinesiske tech-mastodont Huawei.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere