Trump fyrer endnu en bredside af mod Kinas tech-sektor: Nu retter USA skytset mod landets chip-industri

Den førende chip-producent SMIC, er en blandt fire nye kinesiske virksomheder, der bliver sendt ud i kulden af den amerikanske regering.

Den amerikanske præsident Donald Trump får sat endnu et angreb ind mod den kinesiske teknologi-sektor denne uge, med et nyt forbud mod Kinas førende chip-producent, SMIC.

Forbuddet gælder alle amerikanske investeringer i virksomheden og foregår ved præsidentielt dekret, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bag dekretet er amerikansk mistanke om selskabets forhold til det kinesiske militær.

Det fremgår ikke tydeligt i den amerikanske blacklisting, hvornår forbuddet vil træde i kraft, lyder det.

Ovenpå de amerikanske restriktioner forsikrer SMIC i en udtalelse, at det ”vil fortsætte med at have ’en konstruktiv og åben dialog med den amerikanske regering,” mens det bedyrer, at ”Virksomheden har intet forhold til det kinesiske forsvar og fremstiller intet til militære brugere eller slutbrugere.”

Ifølge en markedsrapport fra analysevirksomheden Trendforce er SMIC Kinas førende chipproducent og på en global femteplads med omkring seks procent af markedsandelen indenfor halvleder-fremstilling. Det er den eneste kinesiske producent med en aktuel køreplan til 14 nanometer procesteknologi.

Selskabet er fortsat afhængig af amerikansk teknologi for alle sine avancerede printprocesser under 90 nanometer, lyder det.

Amerikanske Broadcom og Qualcomm er SMIC’s to største kunder udenfor Kina.

Kursen på SMIC’s aktie drattede med 14 procent ovenpå nyheden.

Ud over at sende den kinesiske chip-gigant i kulden, er tre øvrige kinesiske virksomheder, herunder olie- og gasproducenten CNOOC, ramt af den nye forbudsrunde. I alt er 35 kinesiske virksomheder ramt af amerikanske restriktioner heriblandt den kinesiske tech-mastodont Huawei.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.