PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet

Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Læs om salget af PA Consulting Group
365
2 min
Det store, internationale konsulenthus PA Consulting - der herhjemme har 190 medarbejdere - får ny ejer.

Selskabet meddeler, at det amerikanske teknologiselskab Jacobs Engineering Group køber den hidtidige hovedaktionær Carlyle ud af selskabet.

Jacobs overtager dermed en bestemmende aktiepost på 65 procent af PA Consulting Group.

Selskabet betaler 1,186 milliarder britiske pund for ejerandelen. Det svarer til godt 10 milliarder kroner.

PA Consulting har været ejet af kapitalfonden Carlyle i de seneste fem år, hvor selskabet blandt andet har gennemført syv store opkøb.

Ifølge parterne er det planen, at der skal købes mere op med den nye ejer ved roret.

"Det nye strategiske partnerskab med Jacobs vil gøre det muligt for PA at bygge videre på den succes og fremskynde sin vækstplan gennem geografisk ekspansion, især i USA, og yderligere opkøb," meddeler PA Consulting.

Dansk landechef Søren Krogh Knudsen - der også sidder med i PA Consultings øverste direktion - peger på, at det er en 'krone på værket', at det er lykkedes at lande 'så solid en aftale' med den nye ejer.

"Jeg konstaterer med stor tilfredshed, at vi er vokset med Carlyle som partner, og nu – helt efter planen – kan forfølge vores formål om at skabe en positiv menneskelig fremtid i en teknologisk verden med en ny dreven og professionel samarbejdspartner som amerikanske Jacobs. Der er så mange spændende muligheder vi skal udforske med Jacobs," siger han.

PA Consulting har haft solid vækst herhjemme i den seneste periode.

Selskabet omsatte i seneste regnskabsår for 312 millioner kroner, og landede et driftsresultat på 55,1 millioner kroner og et overskud på godt 43 millioner kroner.

Læs også:

Her er de mest eftertragtede konsulenthuse i Danmark: Disse firmaer vil de unge allerhelst arbejde for

Danske virksomheder forventer at outsource mindre i de kommende år: "Kunderne har før brændt nallerne på at have lagt for meget ud"

Her er Nordens bedste outsourcing-leverandører: Se hele listen her


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"

0 Premium-indhold

Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år

0 Premium-indhold

Frank Rasmussen stopper som direktør for trafik-appen Hopper: "Jeg har valgt at træde af som direktør"

0 Premium-indhold

Kåring som Danmarks bedste Microsoft-partner tog fusen på Delegate: "Vi står der som tre skoleelever. Det var helt uventet og enormt sjovt"

0 Premium-indhold

Stærk vækst for Oracles cloud-platform giver Sysco Danmark vokseværk: Hæver omsætningen med 30 procent


Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et selskab. "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt," siger han.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.