Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nye cloud-regler fra EU har skabt bekymring: Her er Datatilsynets råd til de danske data-ansvarlige

Interview: De nye EU-retningslinjer, der blandt andet sender amerikanske cloud-giganter i skammekrogen, er ikke bare en besværlighed for de danske virksomheder. Man kan også se styrken i anbefalingerne, mener Datatilsynets specialist, Allan Frank. Han nævner her en række punkter, som virksomhederne allerede kan forberede sig på nu.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvordan Datatilsynet ser på mulighederne i de nye EU-retningslinjer.
  • Se hvad danske virksomheder allerede nu kan gå i gang med at forberede sig på.
945
4:45 min
Forvirring og bekymring spreder sig i erhvervslivet i hele Europa, efter EU for 20 dage siden var på banen med en række anbefalinger.

Men Datatilsynets it-sikkerhedsspecialist, Allan Frank, maner til besindelse.

Europæiske virksomheder er blevet i tvivl om, hvordan cloud-leverandører fra tredjelande, som for eksempel USA, skal kunne levere deres services til virksomheder inden for de rammer, som anbefalingerne udstikker.

[b]Du kan læse mere om begrænsningerne her: Forvirring og bekymring over Schrems II-dom breder sig: Næsten alle vil blive ramt - her er overblikket[/b]

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Glem Tesla for en stund: Polestar 2 har det, der skal til for at blive danskernes elbils-favorit

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

André Rogaczewski om at udvikle corona-apps til det offentlige: Det er øretævernes holdeplads - du skal ikke gøre det for pengenes skyld

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

IBM indfører ny betalingsmodel for mainframes for anden gang på 20 år: Skal være mere ‘cloud-agtig’


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.