Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Abonnementsbaseret lønsoftware var pludselig en dårlig ide, da corona ramte

Software på abonnementsvilkår har været den fremherskende tendens i flere år, men når det gælder software til løn, viste det sig, at betaling pr. medarbejder var langt mere attraktivt, da corona ramte og visse brancher fyrede folk i hobetal.

Softwarefirmaet Lessor, der sidder på en væsentlig del af det danske marked for lønsoftware, bruger ikke en abonnementsbaseret model til sin mest udbredte lønsoftware men derimod afregning pr. lønmodtager, som systemet håndterer.

Software på abonnementsvilkår er jo ellers en meget fremherskende tendens, men den anden model viste sig med et slag at være meget mere attraktiv, da corona ramte Danmark og verden, og mange virksomheder var tvunget til at fyre i hobetal. For med den afregningsmetode raslede de ramte virksomheders omkostningerne samtidig ned.

Det kalder Lessors relativt nystartede topchef Henrik Møller over for ITWatch for en “interessant erfaring”

I første omgang betød det selvfølgelig en markant nedgang i indtjeningen for Lessor, men den langsigtede effekt har vist sig at være positiv.

“Siden kan vi se, at nogle er hoppet over til os, fordi de godt kan lide fleksibiliteten og ikke at skulle betale et fast gebyr, om de afregner løn for fem eller for 20 medarbejdere. Det endte med at blive positivt. Vi faldt i to måneder 8 procent, men kom markant tilbage og ligger på en absurd høj vækstrate nu,” siger Henrik Møller til ITWatch.

Ifølge Henrik Møller vokser markedet for lønsoftware med to-tre procent om året, men Lessor oplever nu en vedvarende vækst på 10 procent.