Abonnementsbaseret lønsoftware var pludselig en dårlig ide, da corona ramte

Software på abonnementsvilkår har været den fremherskende tendens i flere år, men når det gælder software til løn, viste det sig, at betaling pr. medarbejder var langt mere attraktivt, da corona ramte og visse brancher fyrede folk i hobetal.

Softwarefirmaet Lessor, der sidder på en væsentlig del af det danske marked for lønsoftware, bruger ikke en abonnementsbaseret model til sin mest udbredte lønsoftware men derimod afregning pr. lønmodtager, som systemet håndterer.

Software på abonnementsvilkår er jo ellers en meget fremherskende tendens, men den anden model viste sig med et slag at være meget mere attraktiv, da corona ramte Danmark og verden, og mange virksomheder var tvunget til at fyre i hobetal. For med den afregningsmetode raslede de ramte virksomheders omkostningerne samtidig ned.

Det kalder Lessors relativt nystartede topchef Henrik Møller over for ITWatch for en “interessant erfaring”

I første omgang betød det selvfølgelig en markant nedgang i indtjeningen for Lessor, men den langsigtede effekt har vist sig at være positiv.

“Siden kan vi se, at nogle er hoppet over til os, fordi de godt kan lide fleksibiliteten og ikke at skulle betale et fast gebyr, om de afregner løn for fem eller for 20 medarbejdere. Det endte med at blive positivt. Vi faldt i to måneder 8 procent, men kom markant tilbage og ligger på en absurd høj vækstrate nu,” siger Henrik Møller til ITWatch.

Ifølge Henrik Møller vokser markedet for lønsoftware med to-tre procent om året, men Lessor oplever nu en vedvarende vækst på 10 procent.Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.