Ny rapport: Dataophobning i København vil 10-dobles frem til 2024

De globale datamængder vokser, og især i københavnsområdet sker en hastig stigning. I hovedstaden vil dataophobningen 10-dobles frem til 2024. Det viser en ny rapport.

Når kalenderen viser 2024, vil datamængden i københavnsområdet være 10-doblet.

Det viser en ny rapport fra Digital Realty, der fusionerede med Interxion i marts.

De globale datamængder vokser i hastigt tempo, men de er ikke ligeligt fordelt, lyder det.

Virksomheders data har en tendens til at tiltrække lignende data, lyder det. Derfor forventes det, at "data-tiltrækningskraften" for København vil vokse med faktor 10 fra 2020 til 2024.

"Vi ser en tendens til, at virksomhedsdata flyder derhen, hvor anden virksomhedsdata er i forvejen. Det er ikke dataen i sig selv, der er årsagen, men den underliggende infrastruktur og adgangen til forskellige netværk og public clouds i knudepunkter som eksempelvis vores datacenter, der får virksomhederne til at placere data i de samme områder," siger Peder Bank, nordisk direktør i Interxion, i en pressemeddelelse.

Datamængerne stiger eksponentielt, og vil i stigende grad klumpe sig sammen i metropoler som København. Det fremgår af et nyt Data Gravity Index DGX fra Digital Realty.

Analysen tager udgangspunkt i data fra 53 globale storbyer, hvor datavæksten vurderes på tværs af 23 industrier.

Tidobling af data
Analyse viser, at datatiltrækningskraften vil vokse 10-fold frem mod 2024. Konkret vil den gennemsnitlige datahastighed vokse fra under 0,1 Gb/s til over 1 Gb/s.

De storbyer med den højeste score er London, Paris, New York og Tokyo.

"København viser et pænt spring på indekset, men er fortsat bagefter de helt store metropoler. Når man tænker på nye teknologier, der kræver enorme datamængder, så kan det faktum, at København også vokser rent datamæssigt, indikere, at vi i hovedstaden også fremover vil få en central regional rolle for arbejdet inden for dataintense områder som eksempelvis AI," siger Peder Bank.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.