Artikel top billede

Ny rapport: Dataophobning i København vil 10-dobles frem til 2024

De globale datamængder vokser, og især i københavnsområdet sker en hastig stigning. I hovedstaden vil dataophobningen 10-dobles frem til 2024. Det viser en ny rapport.

Når kalenderen viser 2024, vil datamængden i københavnsområdet være 10-doblet.

Det viser en ny rapport fra Digital Realty, der fusionerede med Interxion i marts.

De globale datamængder vokser i hastigt tempo, men de er ikke ligeligt fordelt, lyder det.

Virksomheders data har en tendens til at tiltrække lignende data, lyder det. Derfor forventes det, at "data-tiltrækningskraften" for København vil vokse med faktor 10 fra 2020 til 2024.

"Vi ser en tendens til, at virksomhedsdata flyder derhen, hvor anden virksomhedsdata er i forvejen. Det er ikke dataen i sig selv, der er årsagen, men den underliggende infrastruktur og adgangen til forskellige netværk og public clouds i knudepunkter som eksempelvis vores datacenter, der får virksomhederne til at placere data i de samme områder," siger Peder Bank, nordisk direktør i Interxion, i en pressemeddelelse.

Datamængerne stiger eksponentielt, og vil i stigende grad klumpe sig sammen i metropoler som København. Det fremgår af et nyt Data Gravity Index DGX fra Digital Realty.

Analysen tager udgangspunkt i data fra 53 globale storbyer, hvor datavæksten vurderes på tværs af 23 industrier.

Tidobling af data

Analyse viser, at datatiltrækningskraften vil vokse 10-fold frem mod 2024. Konkret vil den gennemsnitlige datahastighed vokse fra under 0,1 Gb/s til over 1 Gb/s.

De storbyer med den højeste score er London, Paris, New York og Tokyo.

"København viser et pænt spring på indekset, men er fortsat bagefter de helt store metropoler. Når man tænker på nye teknologier, der kræver enorme datamængder, så kan det faktum, at København også vokser rent datamæssigt, indikere, at vi i hovedstaden også fremover vil få en central regional rolle for arbejdet inden for dataintense områder som eksempelvis AI," siger Peder Bank.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere