Artikel top billede

Hackere har sat 85.000 stjålne SQL-dataser til salg på dark web

I øjeblikket er der mere end 85.000 stjålne SQL-databaser til salg på en særlig portal på det mørke internet. Hackerne forlanger løsesum - og hvis den ikke betales, videresælges databasen.

På nuværende tidspunkt er 85.000 SQL-databaser sat til salg på en særlig portal på the dark web.

Hackerne forlanger en løsesum på circa 500 dollar per database. Hvis ikke summen betales, så videresælges databasen i stedet.

Det skriver ZDNet.

Portalen, der blev opdaget af en it-sikkerhedsforsker, har været i gang siden starten af ​​2020.

Hackerne har brudt ind i tusindvis af SQL-databaser, hvorefter de originale data er kopieret og efterfølgende slettet, fremgår det.

De it-kriminelle har efterladt en note i databaserne, hvor det fremgår, hvordan de kan kontaktes for at købe de stjålne data tilbage.

I takt med at den ulovlige operation voksede sig større, opdaterede hackerne den efterladte note. Nu beder den serverejerne om at gå ind på en dark web-portal, hvor de kan indtaste et unikt password, der blev efterladt i noteform på databasen.

Herefter kan de stjålne data igen erhverves med bitcoin for et beløb, der svarer til omkring 500 dollar.

Hvis serverejerne ikke betaler løsesummen inden for ni dage, sættes databasen til salg på en anden portal, hvor der i øjeblikket er omkring 85.000 SQL-databaser til salg.

Læs også: Ny sofistikeret ransomware lægger systemer ned kloden over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere