Artikel top billede

Hackere har sat 85.000 stjålne SQL-dataser til salg på dark web

I øjeblikket er der mere end 85.000 stjålne SQL-databaser til salg på en særlig portal på det mørke internet. Hackerne forlanger løsesum - og hvis den ikke betales, videresælges databasen.

På nuværende tidspunkt er 85.000 SQL-databaser sat til salg på en særlig portal på the dark web.

Hackerne forlanger en løsesum på circa 500 dollar per database. Hvis ikke summen betales, så videresælges databasen i stedet.

Det skriver ZDNet.

Portalen, der blev opdaget af en it-sikkerhedsforsker, har været i gang siden starten af ​​2020.

Hackerne har brudt ind i tusindvis af SQL-databaser, hvorefter de originale data er kopieret og efterfølgende slettet, fremgår det.

De it-kriminelle har efterladt en note i databaserne, hvor det fremgår, hvordan de kan kontaktes for at købe de stjålne data tilbage.

I takt med at den ulovlige operation voksede sig større, opdaterede hackerne den efterladte note. Nu beder den serverejerne om at gå ind på en dark web-portal, hvor de kan indtaste et unikt password, der blev efterladt i noteform på databasen.

Herefter kan de stjålne data igen erhverves med bitcoin for et beløb, der svarer til omkring 500 dollar.

Hvis serverejerne ikke betaler løsesummen inden for ni dage, sættes databasen til salg på en anden portal, hvor der i øjeblikket er omkring 85.000 SQL-databaser til salg.

Læs også: Ny sofistikeret ransomware lægger systemer ned kloden over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere