Artikel top billede

It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

En hackergrupper, angiveligt med russisk tilknytning, har spioneret mod det amerikanske finans- og handelsministerium ved at infiltrere mailsystemerne. Angrebet kan være led i en større kampagne, der ligeledes angreb sikkerhedsvirksomheden FireEye.

Det amerikanske finans- og handelsministerium er blevet hacket.

Hackergruppen, der formodes at være russisk, har infiltreret og overvåget den interne mailsystem.

Det skriver Reuters.

Angrebet er så alvorligt, at det medførte et møde i det nationale sikkerhedsråd lørdag i Det Hvide Hus.

Der er ikke offentliggjort særlig meget omkring hackerangrebet fra regeringens side.

Handelsministeriet har dog bekræftet, at der brud på et af dets agenturer, hvorefter FBI og 'Cybersecurity and Infrastructure Security Agency' er blevet bedt om at undersøge sagen med det samme.

John Ullyout, der er talsmand for det nationale sikkerhedsråd, oplyser at de; "tager alle nødvendige skridt for at identificere og afhjælpe eventuelle problemer i forbindelse med denne situation."

Har tilknytning til angreb på FireEye

Den amerikanske regering har ikke offentligt identificeret, hvem der skulle stå bag hacket.

Men ifølge tre kilder tæt på efterforskningen, som Reuters har talt med, menes Rusland at stå bag angrebet.

To af disse kilder oplyser samtidig, at angrebet har forbindelser til en bred kampagne, der for nyligt involveret hackerangrebet på sikkerhedsvirksomheden FireEye.

Det russiske udenrigsministerium har allerede været ude på Facebook, hvor involvering i angrebet benægtes. Det tilføjes her, at det er endnu et forsøg fra amerikanske medier på at beskylde Rusland for cyberangreb mod offentlige amerikanske instanser.

Læs også: Et af verdens største it-sikkerhedsfirmaer hacket i ekstremt sofistikeret angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.