Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Cybersikkerhedsordfører afviser at nyt lovforslag har noget Huawei-udelukkelse at gøre: ”Vi sætter ikke navn eller land på noget som helst”

En ny lov skal give Center for Cybersikkerhed beføjelser til at bryde ind i aftaler mellem private televirksomheder. Ifølge cybersikkerhedsordfører Annette Lind (S) har lovforslaget intet at gøre med, at regeringen vil vippe Huawei ud af den danske teleinfrastruktur.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvorfor socialdemokraternes ordfører ikke vil dømme Huawei ude af fremtidige tele-aftaler.
  • Se hvad cybersikkerhedsordføren siger om Danmarks fremtidige planer for cybersikkerhed.
1.314
6:45 min
Center for Cybersikkerhed skal for fremtiden kunne bryde ind i aftaler, som de danske teleudbydere indgår med leverandører. Sådan lyder et nyt lovforslag, som regeringen sendte i høring i sidste uge.

Lovforslaget kommer i kølvandet på den problematik, der opstod forrige år, hvor Folketinget ikke kunne udelukke den kinesiske tech-gigant Huawei fra at byde ind på leverandør-aftaler til den danske teleinfrastruktur.

Huawei, der tidligere har leveret infrastruktur til det danske 4G-marked, har længe været under beskyldning fra USA for at spionere for det kinesiske styre mod virksomhedens brugere.

Tilbage i februar fremlagde den amerikanske efterretningstjeneste for første gang et mere detaljeret overblik over de metoder, man mener er anvendt hos Huawei.

Læs også: Er Huawei dømt ude af det danske 5G-ræs? Her er selskabets egen vurdering

Det har blandt andet fået Danmark til at rasle med sablen.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter