Cybersikkerhedsordfører afviser at nyt lovforslag har noget Huawei-udelukkelse at gøre: ”Vi sætter ikke navn eller land på noget som helst”

En ny lov skal give Center for Cybersikkerhed beføjelser til at bryde ind i aftaler mellem private televirksomheder. Ifølge cybersikkerhedsordfører Annette Lind (S) har lovforslaget intet at gøre med, at regeringen vil vippe Huawei ud af den danske teleinfrastruktur.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Læs hvorfor socialdemokraternes ordfører ikke vil dømme Huawei ude af fremtidige tele-aftaler.
  • Se hvad cybersikkerhedsordføren siger om Danmarks fremtidige planer for cybersikkerhed.
1.314
6:45 min
Center for Cybersikkerhed skal for fremtiden kunne bryde ind i aftaler, som de danske teleudbydere indgår med leverandører. Sådan lyder et nyt lovforslag, som regeringen sendte i høring i sidste uge.

Lovforslaget kommer i kølvandet på den problematik, der opstod forrige år, hvor Folketinget ikke kunne udelukke den kinesiske tech-gigant Huawei fra at byde ind på leverandør-aftaler til den danske teleinfrastruktur.

Huawei, der tidligere har leveret infrastruktur til det danske 4G-marked, har længe været under beskyldning fra USA for at spionere for det kinesiske styre mod virksomhedens brugere.

Tilbage i februar fremlagde den amerikanske efterretningstjeneste for første gang et mere detaljeret overblik over de metoder, man mener er anvendt hos Huawei.

Læs også: Er Huawei dømt ude af det danske 5G-ræs? Her er selskabets egen vurdering

Det har blandt andet fået Danmark til at rasle med sablen.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.