Artikel top billede

AWS afviser planer om dansk datacenter: "Vi kan fint betjene danske kunder fra Stockholm"

Den amerikanske cloud-gigant AWS har ingen planer om at bygge danske datacentre. Latency fra Stockholm er lav nok til at betjene de danske kunder, lyder det fra den nordiske direktør hos AWS.

Verdens største cloud-udbyder AWS afviser planer om at bygge et datacenter på dansk jord.

Det siger Guido Bartels, der er direktør for AWS i Norden og de baltiske lande, til Berlingske.

Han understreger dog, at det ikke betyder, at AWS ikke ser et kæmpe potentiale i både Danmark og resten af Norden. Men de danske kunder kan tilsyneladende sagtens betjenes fra den svenske hovedstad.

"Når vi ser på, hvor vi skal investere, ser vi på den maksimale, geografiske dækning, som vi kan levere i forhold til dataforsinkelserne. Forsinkelsen fra Stockholm til København er på blot 15 millisekunder, så vi kan fint betjene danske kunder herfra," siger Guido Bartels.

Ifølge AWS er det globale it-marked på tre billioner dollar, hvor bare fire procent af det ligger i skyen. Derfor ser Bartels et kæmpe potentiale for, at endnu mere data bliver flyttet fra kælderen og ud i clouden. Men altså ikke på dansk jord.

Læs også: AWS sætter alle sejl ind på open source: "Det er første gang, vi ser, at open source indtager en så stor placering i AWS"

Microsoft bygger tre datacentre

Konkurrenten Microsoft kunne ellers for få dage siden annoncere, at selskabet går i gang med at bygge tre datacentre på i Danmark.

Her var det ellers netop argumentet om en hurtigere latency, der var den primære årsag til byggeriet.

"Der har været stor fokus på lav latency. Overgangen fra gamle systemer, særligt mainframes, giver et stort behov for, at datacenteret ligger tæt på, så vi kan få den gamle infrastruktur til at fungere optimalt med cloud," sagde Microsoft direktør i Danmark Nana Bule til Computerworld efter lanceringen.

Desuden har Apple, Facebook og Google alle datacentre i kongeriget.

Læs mere her: Derfor vil Microsoft bygge ultramoderne datacentre i Danmark: "Det er den samlede Microsoft-cloud, der kommer til Danmark nu - ikke bare Azure"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere