Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

AWS afviser planer om dansk datacenter: "Vi kan fint betjene danske kunder fra Stockholm"

Den amerikanske cloud-gigant AWS har ingen planer om at bygge danske datacentre. Latency fra Stockholm er lav nok til at betjene de danske kunder, lyder det fra den nordiske direktør hos AWS.

Verdens største cloud-udbyder AWS afviser planer om at bygge et datacenter på dansk jord.

Det siger Guido Bartels, der er direktør for AWS i Norden og de baltiske lande, til Berlingske.

Han understreger dog, at det ikke betyder, at AWS ikke ser et kæmpe potentiale i både Danmark og resten af Norden. Men de danske kunder kan tilsyneladende sagtens betjenes fra den svenske hovedstad.

"Når vi ser på, hvor vi skal investere, ser vi på den maksimale, geografiske dækning, som vi kan levere i forhold til dataforsinkelserne. Forsinkelsen fra Stockholm til København er på blot 15 millisekunder, så vi kan fint betjene danske kunder herfra," siger Guido Bartels.

Ifølge AWS er det globale it-marked på tre billioner dollar, hvor bare fire procent af det ligger i skyen. Derfor ser Bartels et kæmpe potentiale for, at endnu mere data bliver flyttet fra kælderen og ud i clouden. Men altså ikke på dansk jord.

Læs også: AWS sætter alle sejl ind på open source: "Det er første gang, vi ser, at open source indtager en så stor placering i AWS"

Microsoft bygger tre datacentre

Konkurrenten Microsoft kunne ellers for få dage siden annoncere, at selskabet går i gang med at bygge tre datacentre på i Danmark.

Her var det ellers netop argumentet om en hurtigere latency, der var den primære årsag til byggeriet.

"Der har været stor fokus på lav latency. Overgangen fra gamle systemer, særligt mainframes, giver et stort behov for, at datacenteret ligger tæt på, så vi kan få den gamle infrastruktur til at fungere optimalt med cloud," sagde Microsoft direktør i Danmark Nana Bule til Computerworld efter lanceringen.

Desuden har Apple, Facebook og Google alle datacentre i kongeriget.

Læs mere her: Derfor vil Microsoft bygge ultramoderne datacentre i Danmark: "Det er den samlede Microsoft-cloud, der kommer til Danmark nu - ikke bare Azure"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere