AWS afviser planer om dansk datacenter: "Vi kan fint betjene danske kunder fra Stockholm"

Den amerikanske cloud-gigant AWS har ingen planer om at bygge danske datacentre. Latency fra Stockholm er lav nok til at betjene de danske kunder, lyder det fra den nordiske direktør hos AWS.

Verdens største cloud-udbyder AWS afviser planer om at bygge et datacenter på dansk jord.

Det siger Guido Bartels, der er direktør for AWS i Norden og de baltiske lande, til Berlingske.

Han understreger dog, at det ikke betyder, at AWS ikke ser et kæmpe potentiale i både Danmark og resten af Norden. Men de danske kunder kan tilsyneladende sagtens betjenes fra den svenske hovedstad.

"Når vi ser på, hvor vi skal investere, ser vi på den maksimale, geografiske dækning, som vi kan levere i forhold til dataforsinkelserne. Forsinkelsen fra Stockholm til København er på blot 15 millisekunder, så vi kan fint betjene danske kunder herfra," siger Guido Bartels.

Ifølge AWS er det globale it-marked på tre billioner dollar, hvor bare fire procent af det ligger i skyen. Derfor ser Bartels et kæmpe potentiale for, at endnu mere data bliver flyttet fra kælderen og ud i clouden. Men altså ikke på dansk jord.

Læs også: AWS sætter alle sejl ind på open source: "Det er første gang, vi ser, at open source indtager en så stor placering i AWS"

Microsoft bygger tre datacentre
Konkurrenten Microsoft kunne ellers for få dage siden annoncere, at selskabet går i gang med at bygge tre datacentre på i Danmark.

Her var det ellers netop argumentet om en hurtigere latency, der var den primære årsag til byggeriet.

"Der har været stor fokus på lav latency. Overgangen fra gamle systemer, særligt mainframes, giver et stort behov for, at datacenteret ligger tæt på, så vi kan få den gamle infrastruktur til at fungere optimalt med cloud," sagde Microsoft direktør i Danmark Nana Bule til Computerworld efter lanceringen.

Desuden har Apple, Facebook og Google alle datacentre i kongeriget.

Læs mere her: Derfor vil Microsoft bygge ultramoderne datacentre i Danmark: "Det er den samlede Microsoft-cloud, der kommer til Danmark nu - ikke bare Azure"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
Med de japanske ejere i ryggen skal KMD's løsninger nu for alvor ud i verden: Her er topchef Eva Bernekes plan
Interview: KMD er med sine nye japanske ejere godt på vej ud på verdensmarkedet. Nu skal KMD's softwareløsninger for alvor udover stepperne. Se topchef Eva Bernekes plan her.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.