Artikel top billede

Nu er Microsofts vigtige ARM-opdatering til Windows klar: Kan prøves allerede i dag

Windows 10 styresystemet har længe døjet med at fungere ordentlig på ARM-baserede enheder, men fra denne uge, skulle der ske markante fremskridt.

Microsoft har længe døjet med at få det ellers brede bagkatalog af Windows-programmer til at fungere på de særlige ARM-baserede processorer, som regerer i mobile enheder som smartphones og tablets.

Det forhold ændres væsentligt nu, efter at Microsoft forrige uge sendte den første betaversion af Windows 10 styresystemet med understøttelse af 64-bits ’x86’-programmer særligt udviklet til ARM-processorer.

Disse programmer har hidtil været forbeholdt x86-processorer, der langt overvejende fremstilles af Intel og AMD.

Ny Windows kan afprøves nu

Det nye styresystem af Windows-betaversionen kaldet ’Insider Build 21277” og kan tilgås igennem selskabets udvikler-kanal, hvor Microsofts afprøver sin allernyeste Windows-features.

Indtil videre har Microsoft kun udgivet dedikerede drivere til tre ARM-baserede Windows enheder, som Windows 10 softwaren kan forventes at blive afviklet problemfrit på: Microsofts egen Surface Pro X, Samsung Galaxy Book S samt Lenovo Flex 5G.

Installationen kræver blandt andet, at der hentes særligt udviklere grafiske drivere og en særlig ARM64 version af Windows 10.

Disse kan hentes her.

Ud over at kræve særlig software, kræver enhver betaversion af Windows 10, at man er indrullet i Microsofts ’Insider’ beta-program, før den kommende Windows 10 version kan afprøves.

Læs også: En måned med Microsoft Surface Pro X: Vi prøver en gang til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere