Artikel top billede

EU giver Google lov til at overtage Fitbit - men der følger krav med fra Margrethe Vestager

Googles milliardopkøb af sundhedsvirksomheden Fitbit er nu blevet godkendt af EU. Godkendelsen sker dog med en række betingelser, søgegiganten skal overholde. Det gælder blandt andet, at Google ikke udnytter sundhedsdata på EU-borgere.

Google har netop fået en vigtig blåstempling fra EU, der gør selskabet i stand til at overtage Fitbit.

Men der følger krav med fra konkurrencekommisær Margrethe Vestager.

Søgegiganten er indvilliget i at leve op til en række krav over de næste 10 år.

Det skriver Reuters.

Google har lovet, at selskabet ikke vil udnytte sundhedsdata fra Fitbis EU-borgere til onlinceannoncering.

"Vi kan godkende Googles foreslåede køb af Fitbit, fordi forpligtelserne vil sikre, at markedet for wearables og det voksende digitale sundhedsrum forbliver åbent og konkurrencedygtigt,” sagde Margrethe Vestager i en udtalelse torsdag.

Fitbit er mest kendt for dets armbånd, der måler aktivitetsniveau, kalorieforbrænding, søvn og lokation. Det er værdifulde data, men Google er umiddelbart gået med til, at de ikke skal bruges til målrettet reklame på søgemaskinens platforme.

EU's godkendelse af aftalen kommer efter en månedslang undersøgelse af, om det kunne "yderligere styrke" Googles markedsposition som online-reklamevirksomhed, hvis det bruger Fitbit-data til at hjælpe med at personalisere de annoncer, det viser brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere