Artikel top billede

EU giver Google lov til at overtage Fitbit - men der følger krav med fra Margrethe Vestager

Googles milliardopkøb af sundhedsvirksomheden Fitbit er nu blevet godkendt af EU. Godkendelsen sker dog med en række betingelser, søgegiganten skal overholde. Det gælder blandt andet, at Google ikke udnytter sundhedsdata på EU-borgere.

Google har netop fået en vigtig blåstempling fra EU, der gør selskabet i stand til at overtage Fitbit.

Men der følger krav med fra konkurrencekommisær Margrethe Vestager.

Søgegiganten er indvilliget i at leve op til en række krav over de næste 10 år.

Det skriver Reuters.

Google har lovet, at selskabet ikke vil udnytte sundhedsdata fra Fitbis EU-borgere til onlinceannoncering.

"Vi kan godkende Googles foreslåede køb af Fitbit, fordi forpligtelserne vil sikre, at markedet for wearables og det voksende digitale sundhedsrum forbliver åbent og konkurrencedygtigt,” sagde Margrethe Vestager i en udtalelse torsdag.

Fitbit er mest kendt for dets armbånd, der måler aktivitetsniveau, kalorieforbrænding, søvn og lokation. Det er værdifulde data, men Google er umiddelbart gået med til, at de ikke skal bruges til målrettet reklame på søgemaskinens platforme.

EU's godkendelse af aftalen kommer efter en månedslang undersøgelse af, om det kunne "yderligere styrke" Googles markedsposition som online-reklamevirksomhed, hvis det bruger Fitbit-data til at hjælpe med at personalisere de annoncer, det viser brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere