Artikel top billede

EU giver Google lov til at overtage Fitbit - men der følger krav med fra Margrethe Vestager

Googles milliardopkøb af sundhedsvirksomheden Fitbit er nu blevet godkendt af EU. Godkendelsen sker dog med en række betingelser, søgegiganten skal overholde. Det gælder blandt andet, at Google ikke udnytter sundhedsdata på EU-borgere.

Google har netop fået en vigtig blåstempling fra EU, der gør selskabet i stand til at overtage Fitbit.

Men der følger krav med fra konkurrencekommisær Margrethe Vestager.

Søgegiganten er indvilliget i at leve op til en række krav over de næste 10 år.

Det skriver Reuters.

Google har lovet, at selskabet ikke vil udnytte sundhedsdata fra Fitbis EU-borgere til onlinceannoncering.

"Vi kan godkende Googles foreslåede køb af Fitbit, fordi forpligtelserne vil sikre, at markedet for wearables og det voksende digitale sundhedsrum forbliver åbent og konkurrencedygtigt,” sagde Margrethe Vestager i en udtalelse torsdag.

Fitbit er mest kendt for dets armbånd, der måler aktivitetsniveau, kalorieforbrænding, søvn og lokation. Det er værdifulde data, men Google er umiddelbart gået med til, at de ikke skal bruges til målrettet reklame på søgemaskinens platforme.

EU's godkendelse af aftalen kommer efter en månedslang undersøgelse af, om det kunne "yderligere styrke" Googles markedsposition som online-reklamevirksomhed, hvis det bruger Fitbit-data til at hjælpe med at personalisere de annoncer, det viser brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere