EU giver Google lov til at overtage Fitbit - men der følger krav med fra Margrethe Vestager

Googles milliardopkøb af sundhedsvirksomheden Fitbit er nu blevet godkendt af EU. Godkendelsen sker dog med en række betingelser, søgegiganten skal overholde. Det gælder blandt andet, at Google ikke udnytter sundhedsdata på EU-borgere.

Google har netop fået en vigtig blåstempling fra EU, der gør selskabet i stand til at overtage Fitbit.

Men der følger krav med fra konkurrencekommisær Margrethe Vestager.

Søgegiganten er indvilliget i at leve op til en række krav over de næste 10 år.

Det skriver Reuters.

Google har lovet, at selskabet ikke vil udnytte sundhedsdata fra Fitbis EU-borgere til onlinceannoncering.

"Vi kan godkende Googles foreslåede køb af Fitbit, fordi forpligtelserne vil sikre, at markedet for wearables og det voksende digitale sundhedsrum forbliver åbent og konkurrencedygtigt,” sagde Margrethe Vestager i en udtalelse torsdag.

Fitbit er mest kendt for dets armbånd, der måler aktivitetsniveau, kalorieforbrænding, søvn og lokation. Det er værdifulde data, men Google er umiddelbart gået med til, at de ikke skal bruges til målrettet reklame på søgemaskinens platforme.

EU's godkendelse af aftalen kommer efter en månedslang undersøgelse af, om det kunne "yderligere styrke" Googles markedsposition som online-reklamevirksomhed, hvis det bruger Fitbit-data til at hjælpe med at personalisere de annoncer, det viser brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.