Artikel top billede

(Foto: Soren Brissing/PR)

Ib Kunøe underskrev salgskontrakt på 855 millioner kroner af To-Increase i nat: "Vi har nok fået omkring det dobbelte for selskabet i forhold til, hvad folk har spekuleret i"

Der var flere kapitalfonde fra Europa og USA, der var interesserede i Columbus-selskabet To-Increase. Køberen blev hollandske Gilde, der måtte lægge 855 millioner kroner for selskabet, fortæller en tilfreds Ib Kunøe.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i salget af To-Increase
  • Hvad pengene fra salget skal bruges til
  • Om Ib Kunøe er tilfreds med prisen
  • Hvorfor Columbus var nødsaget til at sælge selskabet
807
4:15 min
Interessen blandt køberne var ikke til at tage fejl af, da Columbus' satte et "til salg"-skilt på To-Increase.

En række kapitalfonde fra Europa og USA var optagede af muligheden for at opsluge det fokuserede Dynamics-selskab med 170 medarbejdere og en omsætning på 150 millioner kroner.

Det fortæller Ib Kunøe, storaktionær og formand i Columbus, der i nat klokken 01.00 sendte en børsmeddelelse afsted med nyheden om frasalget.

"Der var mange interesserede købere. Vi endte med at sælge til Gilde, som vi synes var den bedste. De lå i Holland og kendte selskabet i forvejen."

Den hollandske kapitalfond, Gilde Buy Out Partners, måtte lægge 113 millioner euro på bordet - eller hvad der svarer til 855 millioner kroner.

[b]Læs også: Columbus har fundet en køber: Sælger sit store software-selskab To-Increase for 855 millioner kroner - afhændes inden for en måned[/b]

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter