Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ib Kunøe underskrev salgskontrakt på 855 millioner kroner af To-Increase i nat: "Vi har nok fået omkring det dobbelte for selskabet i forhold til, hvad folk har spekuleret i"

Der var flere kapitalfonde fra Europa og USA, der var interesserede i Columbus-selskabet To-Increase. Køberen blev hollandske Gilde, der måtte lægge 855 millioner kroner for selskabet, fortæller en tilfreds Ib Kunøe.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i salget af To-Increase
  • Hvad pengene fra salget skal bruges til
  • Om Ib Kunøe er tilfreds med prisen
  • Hvorfor Columbus var nødsaget til at sælge selskabet
807
4:15 min
Interessen blandt køberne var ikke til at tage fejl af, da Columbus' satte et "til salg"-skilt på To-Increase.

En række kapitalfonde fra Europa og USA var optagede af muligheden for at opsluge det fokuserede Dynamics-selskab med 170 medarbejdere og en omsætning på 150 millioner kroner.

Det fortæller Ib Kunøe, storaktionær og formand i Columbus, der i nat klokken 01.00 sendte en børsmeddelelse afsted med nyheden om frasalget.

"Der var mange interesserede købere. Vi endte med at sælge til Gilde, som vi synes var den bedste. De lå i Holland og kendte selskabet i forvejen."

Den hollandske kapitalfond, Gilde Buy Out Partners, måtte lægge 113 millioner euro på bordet - eller hvad der svarer til 855 millioner kroner.

[b]Læs også: Columbus har fundet en køber: Sælger sit store software-selskab To-Increase for 855 millioner kroner - afhændes inden for en måned[/b]

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Glem Tesla for en stund: Polestar 2 har det, der skal til for at blive danskernes elbils-favorit

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

André Rogaczewski om at udvikle corona-apps til det offentlige: Det er øretævernes holdeplads - du skal ikke gøre det for pengenes skyld

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

IBM indfører ny betalingsmodel for mainframes for anden gang på 20 år: Skal være mere ‘cloud-agtig’


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.