Artikel top billede

Cisco, Deloitte og Intel er blandt SolarWinds-ofrene

Listen over ofrene for SolarWinds-hacket bliver længere. Nu har endnu flere store amerikanske virksomheder bekræftet, at de har fundet malware.

Endnu flere virksomheder flytter sig fra listen over ”mulige berørte” til ”bekræftede berørte” i det store SolarWinds-hack.

Den senest tilføjede er it- og netværksvirksomheden Cisco, chipproducenterne Intel og Nvidia, regnskabsfirma Deloitte samt cloudcomputing-selskaberne VMware og Belkin, der producerer forbrugerelektronik.

Angriberne havde også adgang til California Department of State Hospital og Kent State University.

Alle har de haft computere på deres netværk inficeret med malware, skriver The Wall Street Journal.

SolarWinds, der tilbage i starten af december blev opmærksom på et sikkerhedsbrud, der betød at en ondsindet opdatering, blev skubbet ud til selskabets 18.000 kunder, blev epicenteret for dét eksperter har kaldet et overordentligt ”sofistikeret hackerangreb”.

SolarWinds selv har oplyst, at det har opsporet aktivitet fra hackerne, der rækker helt tilbage fra oktober 2019. Over alt i verden er undersøgelser sat i gang for at få kortlagt omfanget af hacket.

Cisco bekræfter ondsindet software

Cisco har bekræftet, at det fandt den ondsindede software på nogle medarbejdersystemer og et mindre antal laboratoriesystemer.

”På dette tidspunkt er der ingen kendt indvirkning på Cisco-tilbud eller produkter,” udtalte en talsmand for virksomheden.

Intel og Deloitte afviser at hackere fik adgang til systemer

Hos Intel undersøger man hændelsen, men har ikke fundet noget bevis for, at hackerne brugte bagdøren til at få adgang til virksomhedens netværk, oplyser en talsmand for virksomheden.

Mens avisens egen analyse viser, at Deloitte blev inficeret i slutningen af ​​juni, melder regnskabsvirksomheden selv ud, at det "har taget skridt til at løse" malware, men har ikke "observeret indikationer om uautoriseret adgang til vores systemer på dette tidspunkt."

VMware sagde, at de fandt "begrænsede forekomster" af den ondsindede software i dets systemer, men har ikke fundet indikationer på konkret udnyttelse.

Heller ikke hos Nvidia har de fundet beviser for, at nogen har misbrugt adgang. Og hos Belkin er det meddelt, at den fjernede bagdøren straks efter at føderale embedsmænd udsendte en alarm i sidste uge.

Russerne… eller kineserne?

Cyberangrebet, der lige nu bliver undersøgt af både private efterforskere og officielle myndigheder er blevet anslået til at have rødder i den russiske stat. Og flere omtaler det efterhåden mere som et faktum end en gisning.

Kun præsident Donald Trump selv, peger pilen i en anden retning. Han anklagede i sidste uge over Twitter Kina for at stå bag. Dog uden at fremføre beviser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere