Artikel top billede

Europol lukker ned for VPN som har været værktøj for cyberkriminelle i over 10 år

Europol lukker i samarbejde med blandt andet FBI ned for en "skudsikkert" VPN, der i mere end et årti er blevet brugt af de største cyberkriminelle.

Europol har sammen med politimyndigheder i Tyskland, Holland, Schweiz, Frankrig og USA lukket ned for VPN-tjenesten Safe Inet. Det sker efter, det er kommet frem, at tjenesten har været brugt af nettets mest rutinerede cyberkriminelle gennem mere end 10 år.

Det skriver Europol i en pressemeddelse.

Tjenesten, der er blevet misbrugt til både ransomware-angreb og andre alvorlige cyberkriminelle aktiviteter, var efter signe et af de bedste værktøjer, der eksisterede til at gå under myndigheders radar.

Safe Inet tilbød op til fem lags anonym VPN-forbindelser, og myndigheder har identificeret cirka 250 virksomheder verden over, der blev udspioneret af it-kriminelle med hjælp fra VPN'en.

Disse virksomheder blev efterfølgende advaret om de planlagt ransomware-angreb, så virksomhederne kunne nå at handle i tide, før et eventelt angreb indtraf.

Internationalt samarbejde afgørende

"Internationalt politisamarbejde var centralt for succesen med denne efterforskning, da den kritiske infrastruktur var spredt over hele verden," skriver Europol.

Undersøgelser er i gang i en række lande for at identificere og slå ned på nogle af Safe-Inets brugere.

Europols europæiske cyberkriminalitetscenter (EC3) støttede undersøgelsen fra starten og samlede alle de involverede lande til at etablere en fælles strategi og organisere den intensive udveksling af information og beviser, der var nødvendige for at forberede den sidste fase af fjernelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere