Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Corona-året 2020 blev til en rekordforretning for MobilePay

Betalingstjenesten MobilePay fik medvind i et år, der ellers blev plaget af corona-pandemien.

Selvom betalingstjenesten MobilePay oplevede et dyk i begyndelsen af året, endte 2020 med at blive endnu et rekordår for tjenesten, som inden årets udgang kan bogføre transaktioner for 123 milliarder kroner.

Dermed fik danskerne ekspederet over 20 procent flere kroner igennem tjenesten end i 2019. Det er til trods, for at større udenlandske aktører som Apple Pay samt Visa og Mastercard også har godt fat i det danske marked, blandt andet med pengegaver mellem brugere som trækplaster.

”Konkurrencen fra de internationale løsninger er hård, men vi fortsætter den kraftige vækst, fordi danskerne bruger MobilePay mere, også til faste betalinger og regninger. I år er mange brugere desuden begyndt at anvende vores nye løsning, Pengegaver. Vi har også lige lanceret et spændende og ambitiøst digitalt gaveunivers sammen med GoGift,” fortæller MobilePay direktør Claus Bunkenborg i en meddelelse.

Efteråret vendte kedelig forårstendens

Mængden af transaktioner over MobilePays apps og tjenester blev ellers stærkt pressede i løbet af foråret, lyder det fra selskabet.

Denne trend blev dog kortvarig og blev efterfulgt af et boom i nethandel via MobilePay. Her blev det til 80 procents vækst set over året, som endte med web-handel for 24 milliarder kroner via tjenesten.

En lignende tendens er at spore på de handlendes side, hvor erhvervsbetalingerne igennem året er øget med 55 procent, svarende til transaktioner for i alt 43 milliarder kroner.

2020 endte med en stejl opadgående formkurve, da selskabet i både november og december kunne mønstre rekordomsætninger.

Flere i folden

Væksten afspejler sig også i antallet af brugere. Igennem 2020 er 20.000 butikker stødt til platformen, som dermed runder 165.000 erhvervsdrivende.

I dag benyttes MobilePay af sammenlagt 4,2 millioner brugere i Danmark.

I MobilPays andet store marked, Finland, er antallet af registrerede brugere vokset til 1,6 millioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere