Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Corona-året 2020 blev til en rekordforretning for MobilePay

Betalingstjenesten MobilePay fik medvind i et år, der ellers blev plaget af corona-pandemien.

Selvom betalingstjenesten MobilePay oplevede et dyk i begyndelsen af året, endte 2020 med at blive endnu et rekordår for tjenesten, som inden årets udgang kan bogføre transaktioner for 123 milliarder kroner.

Dermed fik danskerne ekspederet over 20 procent flere kroner igennem tjenesten end i 2019. Det er til trods, for at større udenlandske aktører som Apple Pay samt Visa og Mastercard også har godt fat i det danske marked, blandt andet med pengegaver mellem brugere som trækplaster.

”Konkurrencen fra de internationale løsninger er hård, men vi fortsætter den kraftige vækst, fordi danskerne bruger MobilePay mere, også til faste betalinger og regninger. I år er mange brugere desuden begyndt at anvende vores nye løsning, Pengegaver. Vi har også lige lanceret et spændende og ambitiøst digitalt gaveunivers sammen med GoGift,” fortæller MobilePay direktør Claus Bunkenborg i en meddelelse.

Efteråret vendte kedelig forårstendens

Mængden af transaktioner over MobilePays apps og tjenester blev ellers stærkt pressede i løbet af foråret, lyder det fra selskabet.

Denne trend blev dog kortvarig og blev efterfulgt af et boom i nethandel via MobilePay. Her blev det til 80 procents vækst set over året, som endte med web-handel for 24 milliarder kroner via tjenesten.

En lignende tendens er at spore på de handlendes side, hvor erhvervsbetalingerne igennem året er øget med 55 procent, svarende til transaktioner for i alt 43 milliarder kroner.

2020 endte med en stejl opadgående formkurve, da selskabet i både november og december kunne mønstre rekordomsætninger.

Flere i folden

Væksten afspejler sig også i antallet af brugere. Igennem 2020 er 20.000 butikker stødt til platformen, som dermed runder 165.000 erhvervsdrivende.

I dag benyttes MobilePay af sammenlagt 4,2 millioner brugere i Danmark.

I MobilPays andet store marked, Finland, er antallet af registrerede brugere vokset til 1,6 millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere