Artikel top billede

Corona-året 2020 blev til en rekordforretning for MobilePay

Betalingstjenesten MobilePay fik medvind i et år, der ellers blev plaget af corona-pandemien.

Selvom betalingstjenesten MobilePay oplevede et dyk i begyndelsen af året, endte 2020 med at blive endnu et rekordår for tjenesten, som inden årets udgang kan bogføre transaktioner for 123 milliarder kroner.

Dermed fik danskerne ekspederet over 20 procent flere kroner igennem tjenesten end i 2019. Det er til trods, for at større udenlandske aktører som Apple Pay samt Visa og Mastercard også har godt fat i det danske marked, blandt andet med pengegaver mellem brugere som trækplaster.

”Konkurrencen fra de internationale løsninger er hård, men vi fortsætter den kraftige vækst, fordi danskerne bruger MobilePay mere, også til faste betalinger og regninger. I år er mange brugere desuden begyndt at anvende vores nye løsning, Pengegaver. Vi har også lige lanceret et spændende og ambitiøst digitalt gaveunivers sammen med GoGift,” fortæller MobilePay direktør Claus Bunkenborg i en meddelelse.

Efteråret vendte kedelig forårstendens

Mængden af transaktioner over MobilePays apps og tjenester blev ellers stærkt pressede i løbet af foråret, lyder det fra selskabet.

Denne trend blev dog kortvarig og blev efterfulgt af et boom i nethandel via MobilePay. Her blev det til 80 procents vækst set over året, som endte med web-handel for 24 milliarder kroner via tjenesten.

En lignende tendens er at spore på de handlendes side, hvor erhvervsbetalingerne igennem året er øget med 55 procent, svarende til transaktioner for i alt 43 milliarder kroner.

2020 endte med en stejl opadgående formkurve, da selskabet i både november og december kunne mønstre rekordomsætninger.

Flere i folden

Væksten afspejler sig også i antallet af brugere. Igennem 2020 er 20.000 butikker stødt til platformen, som dermed runder 165.000 erhvervsdrivende.

I dag benyttes MobilePay af sammenlagt 4,2 millioner brugere i Danmark.

I MobilPays andet store marked, Finland, er antallet af registrerede brugere vokset til 1,6 millioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere