Artikel top billede

Internationale organisationer langer ud efter nye GDPR-regler: Umuliggør dataoverførsler

Med de nye anbefalinger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd efter Schrems II-afgørelsen bliver brug af cloud en umulig opgave for europæiske virksomheder, lyder det nu fra en række organisationer.

Det bliver tæt på umuligt for europæiske virksomheder at følge anbefalingerne fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd, der er kommet efter Schrems II-afgørelsen.

Sådan lyder det i et fælles høringssvar fra 18 internationale organisationer, skriver it-mediet Version2.

Anbefalingerne skulle ellers sikre, at det fortsat er muligt for virksomheder at overføre data til eksempelvis USA efter, at EU-Domstolen afviste Privacy Shield som overførselsgrundlag.

Men anbefalingerne, der baserer sig på en risikovurdering, er umulige at følge for virksomhederne, lyder det fra organisationerne, der repræsenterer en række europæiske virksomheder.

"[Anbefalingerne] vil ikke kun skade Europas muligheder for at indgå i det internationale marked, men også muligheden for at investere i Europas eget marked og kapaciteten, der skal til, for at kunne tilbyde de tjenester og produkter, som europæerne efterspørger," skriver de 18 organisationer ifølge Version2.

I Computerworld har flere GDPR-eksperter også tidligere påpeget, at det med de nye anbefalinger praktisk talt bliver umuligt at benytte sig af amerikanske cloud-tjenester, hvis man skal overholde loven.

Læs mere her: Forvirring og bekymring over Schrems II-dom breder sig: Næsten alle vil blive ramt - her er overblikket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere