Artikel top billede

Nedtællingen er i gang: Bundkort-producent sætter dato på Intels næste CPU-offensiv

Om nogle måneder slipper Intel sin længe ventet desktop-processorer, den såkaldte ’Rocket Lake’-kollektion, løs.

Pc-entusiaster har ventet rigtig, rigtig længe på, at Intel skulle være klar med en ny, 10 nanometer-baseret, arkitektur til desktop-maskiner.

Efter flere år på samme teknologiske stadie, 14 nanometer litografi, er Intel omsider klar med en afløser, der vil byde på en mere avanceret fremstillingsproces, der bør give bedre ydelse og lavere strømforbrug.

Det fremgår at en læk fra bundkort-producenten Gigabyte, som indikerer at Intels 11. generations Core processorer kaldet ’Rocket Lake’ vil debutere i marts 2021. Det skriver pc-mediet Toms Hardware.

Skal hamle op med stærke AMD CPU’er

Intels kommende processorkollektion vil skulle dyste med AMD’s stærke Ryzen 5000 serie som blandt andet byder på avanceret printteknologi, op til 16 regnekerner samt PCI-e 4.0 understøttelse.

Her vil 11. generationsprocessorerne levere op til otte regnekerner, en revideret arkitektur, PCI-e 4.0 understøttelse og altså en ny print-teknologi. Dertil kommer den spritnye Xe-grafik, som skulle give et væsentligt løft i spil og andre GPU-accelererede opgaver.

Til de nye processorer følger nye chipsets i 500-serien, men processorerne bør være bagudkompatible med blandt Z490 og H470 baserede bundkort.

Læs også: Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere