Nedtællingen er i gang: Bundkort-producent sætter dato på Intels næste CPU-offensiv

Om nogle måneder slipper Intel sin længe ventet desktop-processorer, den såkaldte ’Rocket Lake’-kollektion, løs.

Pc-entusiaster har ventet rigtig, rigtig længe på, at Intel skulle være klar med en ny, 10 nanometer-baseret, arkitektur til desktop-maskiner.

Efter flere år på samme teknologiske stadie, 14 nanometer litografi, er Intel omsider klar med en afløser, der vil byde på en mere avanceret fremstillingsproces, der bør give bedre ydelse og lavere strømforbrug.

Det fremgår at en læk fra bundkort-producenten Gigabyte, som indikerer at Intels 11. generations Core processorer kaldet ’Rocket Lake’ vil debutere i marts 2021. Det skriver pc-mediet Toms Hardware.

Skal hamle op med stærke AMD CPU’er
Intels kommende processorkollektion vil skulle dyste med AMD’s stærke Ryzen 5000 serie som blandt andet byder på avanceret printteknologi, op til 16 regnekerner samt PCI-e 4.0 understøttelse.

Her vil 11. generationsprocessorerne levere op til otte regnekerner, en revideret arkitektur, PCI-e 4.0 understøttelse og altså en ny print-teknologi. Dertil kommer den spritnye Xe-grafik, som skulle give et væsentligt løft i spil og andre GPU-accelererede opgaver.

Til de nye processorer følger nye chipsets i 500-serien, men processorerne bør være bagudkompatible med blandt Z490 og H470 baserede bundkort.

Læs også: Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.