Artikel top billede

(Foto: Intel Corporation / Tim Herman\Intel Corporation)

Nedtællingen er i gang: Bundkort-producent sætter dato på Intels næste CPU-offensiv

Om nogle måneder slipper Intel sin længe ventet desktop-processorer, den såkaldte ’Rocket Lake’-kollektion, løs.

Pc-entusiaster har ventet rigtig, rigtig længe på, at Intel skulle være klar med en ny, 10 nanometer-baseret, arkitektur til desktop-maskiner.

Efter flere år på samme teknologiske stadie, 14 nanometer litografi, er Intel omsider klar med en afløser, der vil byde på en mere avanceret fremstillingsproces, der bør give bedre ydelse og lavere strømforbrug.

Det fremgår at en læk fra bundkort-producenten Gigabyte, som indikerer at Intels 11. generations Core processorer kaldet ’Rocket Lake’ vil debutere i marts 2021. Det skriver pc-mediet Toms Hardware.

Skal hamle op med stærke AMD CPU’er

Intels kommende processorkollektion vil skulle dyste med AMD’s stærke Ryzen 5000 serie som blandt andet byder på avanceret printteknologi, op til 16 regnekerner samt PCI-e 4.0 understøttelse.

Her vil 11. generationsprocessorerne levere op til otte regnekerner, en revideret arkitektur, PCI-e 4.0 understøttelse og altså en ny print-teknologi. Dertil kommer den spritnye Xe-grafik, som skulle give et væsentligt løft i spil og andre GPU-accelererede opgaver.

Til de nye processorer følger nye chipsets i 500-serien, men processorerne bør være bagudkompatible med blandt Z490 og H470 baserede bundkort.

Læs også: Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere