Artikel top billede

(Foto: Intel Corporation / Tim Herman\Intel Corporation)

Nedtællingen er i gang: Bundkort-producent sætter dato på Intels næste CPU-offensiv

Om nogle måneder slipper Intel sin længe ventet desktop-processorer, den såkaldte ’Rocket Lake’-kollektion, løs.

Pc-entusiaster har ventet rigtig, rigtig længe på, at Intel skulle være klar med en ny, 10 nanometer-baseret, arkitektur til desktop-maskiner.

Efter flere år på samme teknologiske stadie, 14 nanometer litografi, er Intel omsider klar med en afløser, der vil byde på en mere avanceret fremstillingsproces, der bør give bedre ydelse og lavere strømforbrug.

Det fremgår at en læk fra bundkort-producenten Gigabyte, som indikerer at Intels 11. generations Core processorer kaldet ’Rocket Lake’ vil debutere i marts 2021. Det skriver pc-mediet Toms Hardware.

Skal hamle op med stærke AMD CPU’er

Intels kommende processorkollektion vil skulle dyste med AMD’s stærke Ryzen 5000 serie som blandt andet byder på avanceret printteknologi, op til 16 regnekerner samt PCI-e 4.0 understøttelse.

Her vil 11. generationsprocessorerne levere op til otte regnekerner, en revideret arkitektur, PCI-e 4.0 understøttelse og altså en ny print-teknologi. Dertil kommer den spritnye Xe-grafik, som skulle give et væsentligt løft i spil og andre GPU-accelererede opgaver.

Til de nye processorer følger nye chipsets i 500-serien, men processorerne bør være bagudkompatible med blandt Z490 og H470 baserede bundkort.

Læs også: Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere