Artikel top billede

Bestseller-milliardær drejer nøglen om på danske Lix Technologies - lukker og slukker

Studieplatformen Lix Technologies lukker og slukker, efter det er kikset at få tiltrukket nok indhold til platformen, der skulle have været en slags Spotify for studiebøger.

Det er slut med den danske studieplatform Lix Technologies, der ellers var udset til at blive en slags Spotify for undervisningsmateriale til studerende, der via et enkelt abonnement skulle kunne tilgå større mængder af materiale.

Sådan lyder det fra Lise Kaae, direktør i Bestseller-koncernen Heartland, som ejer Lix Technologies.

“Selskabet er under afvikling. Som det tidligere er meldt ud, så lykkedes det ikke at få tilstrækkeligt med brugere og indhold fra forlag på platformen, hvorfor det blev besluttet af lukke ned,” skriver hun i en mail til Finans.

Bestseller-milliardær Anders Holch Poulsen overtog i maj i fjor aktiemajoriteten i selskabet, som han i første omgang investerede i i 2017. Han har flere gange siden tilført ny kapital.

Fra maj har han siddet på 81 procent af aktierne i selskabet, der blev stiftet af Camilla Hessellun Lastein.

Pengene er imidlertid fosset ud af selskabet, der ifølge Finans i de seneste seks regnskaber har tabt samlet set 65 millioner kroner. Alene i 2019 tabte selskabet 21,6 millioner kroner.