Huawei-patent afslører: Identificering af muslimsk mindretal er en del af patenteret teknologi

I et af Huaweis patenter, der blev søgt i 2018, nævnes det, at teknologien kan bruges til at identificere Uighurer, et muslimsk mindretal i Kina. Nu vil Huawei forsøge at ændre i patentet.

Et af Huaweis teknologi-patenter, der kan identificere mennesker med ansigtsgenkendelse, er kommet frem i lyset.

Det fremgår nemlig af patentet, at teknologien kan bruges til at spotte personer med uigurisk oprindelse - et muslimsk mindretal i Kina.

Det skriver BBC, der er blevet overbragt informationen fra et amerikansk analysefirma, der er fundet frem til formuleringen i patentet.

Huawei, der tidligere har været ude at sige, at ingen af selskabets teknologier er designet til at udpege etniske grupper, vil nu ændre patentet, der blev søgt tilbage i 2018, skriver mediet.

Patentet beskriver måder, hvorpå deep learning og kunstig intelligens-teknikker kan bruges til at identificere fodgængere på gaden via film og billeder.

Patent-dokumentet oplister også andre egenskaber en person kan blive identificeret ved, hvilket inkluderer "race (Han [Kinas største etniske gruppe red.], Uighur)"

Huawei vil ændre patentet
En talsmand fra Huawei fortæller til BBC, at denne reference ikke skulle have været inkluderet i patentet.

”Huawei modsætter sig forskelsbehandling af alle typer, herunder brug af teknologi til at udføre etnisk forskelsbehandling,” siger han.

”At identificere individers race var aldrig en del af forsknings- og udviklingsprojektet."

Han tilføjer, at Huawei nu tager proaktive skridt for at ændre denne reference.

Tilbage i begyndelsen af december kom det frem, at Huawei havde testet teknologi, der kunne spotte det muslimske mindretal i Kina.

Oplysningerne om teknologien stammer fra interne Huawei-dokumenter,
der har ligget frit tilgængeligt på Huaweis hjemmeside.

Dokumenterne blev først identificeret af organisationen IPVM, der har specialiseret sig i at undersøge brugen af videoteknologi og ansigtsgenkendelse.

Ifølge dokumentet samarbejdede Huawei i 2018 med ansigtsgenkendelses-virksomheden Megvii om at teste et kamerasystem baseret på kunstig intelligens, der kunne skanne ansigter i menneskemængder og herefter estimere hver enkelt persons alder, køn og etnicitet.

I dokumenterne bliver det beskrevet, at systemet, når det identificerer et medlem af det fortrinsvis muslimske uighur-mindretal vil kunne udsende en “uighur-alarm” til politiet.
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.