Huawei-patent afslører: Identificering af muslimsk mindretal er en del af patenteret teknologi

I et af Huaweis patenter, der blev søgt i 2018, nævnes det, at teknologien kan bruges til at identificere Uighurer, et muslimsk mindretal i Kina. Nu vil Huawei forsøge at ændre i patentet.

Et af Huaweis teknologi-patenter, der kan identificere mennesker med ansigtsgenkendelse, er kommet frem i lyset.

Det fremgår nemlig af patentet, at teknologien kan bruges til at spotte personer med uigurisk oprindelse - et muslimsk mindretal i Kina.

Det skriver BBC, der er blevet overbragt informationen fra et amerikansk analysefirma, der er fundet frem til formuleringen i patentet.

Huawei, der tidligere har været ude at sige, at ingen af selskabets teknologier er designet til at udpege etniske grupper, vil nu ændre patentet, der blev søgt tilbage i 2018, skriver mediet.

Patentet beskriver måder, hvorpå deep learning og kunstig intelligens-teknikker kan bruges til at identificere fodgængere på gaden via film og billeder.

Patent-dokumentet oplister også andre egenskaber en person kan blive identificeret ved, hvilket inkluderer "race (Han [Kinas største etniske gruppe red.], Uighur)"

Huawei vil ændre patentet
En talsmand fra Huawei fortæller til BBC, at denne reference ikke skulle have været inkluderet i patentet.

”Huawei modsætter sig forskelsbehandling af alle typer, herunder brug af teknologi til at udføre etnisk forskelsbehandling,” siger han.

”At identificere individers race var aldrig en del af forsknings- og udviklingsprojektet."

Han tilføjer, at Huawei nu tager proaktive skridt for at ændre denne reference.

Tilbage i begyndelsen af december kom det frem, at Huawei havde testet teknologi, der kunne spotte det muslimske mindretal i Kina.

Oplysningerne om teknologien stammer fra interne Huawei-dokumenter,
der har ligget frit tilgængeligt på Huaweis hjemmeside.

Dokumenterne blev først identificeret af organisationen IPVM, der har specialiseret sig i at undersøge brugen af videoteknologi og ansigtsgenkendelse.

Ifølge dokumentet samarbejdede Huawei i 2018 med ansigtsgenkendelses-virksomheden Megvii om at teste et kamerasystem baseret på kunstig intelligens, der kunne skanne ansigter i menneskemængder og herefter estimere hver enkelt persons alder, køn og etnicitet.

I dokumenterne bliver det beskrevet, at systemet, når det identificerer et medlem af det fortrinsvis muslimske uighur-mindretal vil kunne udsende en “uighur-alarm” til politiet.mest debatterede artikler

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.