Artikel top billede

Den danske it-branche har omsat for 63,3 milliarder kroner på tre måneder: Beskæftiger nu næsten 94.000 mennesker

Den danske it-branche har markant vækst i omsætningen. Især salg af it-udstyr og konsulentydelser er gået som varmt brød.

Den danske it-branche omsatte i tredje kvartal i fjor for 63,3 milliarder kroner, viser en ny opgørelse fra brancheforeningen IT-Branchen.

Det svarer til en stigning på 3,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det er ifølge IT-Branchen et tegn på, at it-leverandørerne har godt fat i et marked, der i andet kvartal dykkede kraftigt som konsekvens af den usikkerhed, der opstod, da Danmark lukkede helt ned i foråret 2019.

Ifølge IT-Branchen er der især vækst for de it-selskaber, der sælger henholdsvis it-udstyr i engros-ledet samt konsulentydelser.

Til gengæld er televirksomhederne gået tilbage. Det skyldes ikke mindst, at eksporten af dansk teleudstyr er blevet ramt af corona-nedlukningerne verden over.

IT-Branchens opgørelse viser også, at eksporten af it-produkter er steget med 4,8 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Også antallet af danskere, der er beskæftiget i it-branchen, vokser. Ifølge opgørelsen var 93.925 mennesker i tredje kvartal i fjor beskæftiget i en dansk it-virksomhed.

Der kommer især flere it-konsulenter og softwareudviklere.

“It-branchen er et godt spejl på, hvordan det generelt går for erhvervslivet. Men om 2020 ender som et mørkt år eller om 2021 starter med lidt forsigtigt lys for enden af tunnelen, er det for tidligt at sige. Men it-branchens udvikling plejer at være er en god indikator for, hvordan et samlet erhvervsliv klarer sig,” lyder det fra direktør i IT-Branchen, Natasha Friis Saxberg.