Den danske it-branche har omsat for 63,3 milliarder kroner på tre måneder: Beskæftiger nu næsten 94.000 mennesker

Den danske it-branche har markant vækst i omsætningen. Især salg af it-udstyr og konsulentydelser er gået som varmt brød.

Den danske it-branche omsatte i tredje kvartal i fjor for 63,3 milliarder kroner, viser en ny opgørelse fra brancheforeningen IT-Branchen.

Det svarer til en stigning på 3,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det er ifølge IT-Branchen et tegn på, at it-leverandørerne har godt fat i et marked, der i andet kvartal dykkede kraftigt som konsekvens af den usikkerhed, der opstod, da Danmark lukkede helt ned i foråret 2019.

Ifølge IT-Branchen er der især vækst for de it-selskaber, der sælger henholdsvis it-udstyr i engros-ledet samt konsulentydelser.

Til gengæld er televirksomhederne gået tilbage. Det skyldes ikke mindst, at eksporten af dansk teleudstyr er blevet ramt af corona-nedlukningerne verden over.

IT-Branchens opgørelse viser også, at eksporten af it-produkter er steget med 4,8 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Også antallet af danskere, der er beskæftiget i it-branchen, vokser. Ifølge opgørelsen var 93.925 mennesker i tredje kvartal i fjor beskæftiget i en dansk it-virksomhed.

Der kommer især flere it-konsulenter og softwareudviklere.

“It-branchen er et godt spejl på, hvordan det generelt går for erhvervslivet. Men om 2020 ender som et mørkt år eller om 2021 starter med lidt forsigtigt lys for enden af tunnelen, er det for tidligt at sige. Men it-branchens udvikling plejer at være er en god indikator for, hvordan et samlet erhvervsliv klarer sig,” lyder det fra direktør i IT-Branchen, Natasha Friis Saxberg.
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.