Den danske spilsucces IO Interactive vil fordoble medarbejdertallet: ”Jeg forventer, at vi bliver over 400 ansatte over de næste par år”

Et nyt prestigefyldt spil er på vej, og derfor forventer det danske spilstudio IO Interactive at skulle fordoble antallet af medarbejdere.

Danske IO Interactive, der står bag spilsuccesen Hitman, har sikret sig rettighederne til et nyt spil om James Bond, og det er en medvirkende årsag til, at selskabet nu skal fordoble antallet af ansatte.

Det fortæller selskabets administrerende direktør Hakan Abrak i et interview med DR.

”I dag er vi 200 ansatte, og jeg forventer, at vi bliver over 400 ansatte over de næste par år. Så der er ingen tvivl om, at Bond-aftalen betyder sindssygt meget for os,” siger han til DR.

Selskabets knap 200 ansatte har i dag til huse i et kontor i det indre København, men Hakan Abrak forventer, at en del af de nye ansatte skal rekrutteres uden for landets grænser. Derfor har selskabet også planer om at åbne endnu et kontor i udlandet, forklarer han til DR.

Udover udviklingen af det nye James Bond-spil har IO Interactive også netop frigivet Hitman 3, der er det seneste – og foreløbigt sidste kapitel i Hitman-serien.

Læs også: Danske IO Interactive i topform - omsætningen buldrer i vejret: "Rent kommercielt har vi haft et rigtig godt år"

Omtumlet periode
IO Interactive har de seneste år levet en omtumlet tilværelse, hvor selskabet igen er kommet på danske hænder efter mere end et årti med udenlandske ejere.

IO Interactive blev stiftet allerede i 1998 af de syv spil-entusiaster David Guldbrandsen, Janos Flösser, Karsten Hvidbjerg, Martin Pollas, Jacob Andersen, Jesper V. Jørgensen og Rasmus Kjær. Allerede i 2000 sendte cirksomheden det første Hitman-spil på gaden.

Efterfølgende blev IO Interactive solgt til spilgiganten Eidos Interactive, som efterfølgende bliver opkøbt af japanske Square Enix.

Lukkede ned for Hitman
I 2017 vælger det japanske firma dog at lukke for Hitman-serien, og medarbejderne i IO Interactive vælger at købe sig fri af det japanske moderselskab og tager rettighederne til Hitman med.

Allerede året efter lancerede IO Interactive Hitman 2 og har fået vristet sig fri af truende økonomiske problemer.

“Siden da er vi gået fra et meget ‘tight’ cash flow til at vi nu klarer os rigtig godt,” sagde Hakan Abrak i 2018 til Computerworld.

Læs også: Den danske spilsucces IO Interactive er tilbage i storform: “Jeg mener – hands down - at vi lige nu laver de bedste spil i IO’s 20-årige historie”Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.