Artikel top billede

Den danske spilsucces IO Interactive vil fordoble medarbejdertallet: ”Jeg forventer, at vi bliver over 400 ansatte over de næste par år”

Et nyt prestigefyldt spil er på vej, og derfor forventer det danske spilstudio IO Interactive at skulle fordoble antallet af medarbejdere.

Danske IO Interactive, der står bag spilsuccesen Hitman, har sikret sig rettighederne til et nyt spil om James Bond, og det er en medvirkende årsag til, at selskabet nu skal fordoble antallet af ansatte.

Det fortæller selskabets administrerende direktør Hakan Abrak i et interview med DR.

”I dag er vi 200 ansatte, og jeg forventer, at vi bliver over 400 ansatte over de næste par år. Så der er ingen tvivl om, at Bond-aftalen betyder sindssygt meget for os,” siger han til DR.

Selskabets knap 200 ansatte har i dag til huse i et kontor i det indre København, men Hakan Abrak forventer, at en del af de nye ansatte skal rekrutteres uden for landets grænser. Derfor har selskabet også planer om at åbne endnu et kontor i udlandet, forklarer han til DR.

Udover udviklingen af det nye James Bond-spil har IO Interactive også netop frigivet Hitman 3, der er det seneste – og foreløbigt sidste kapitel i Hitman-serien.

Læs også: Danske IO Interactive i topform - omsætningen buldrer i vejret: "Rent kommercielt har vi haft et rigtig godt år"

Omtumlet periode

IO Interactive har de seneste år levet en omtumlet tilværelse, hvor selskabet igen er kommet på danske hænder efter mere end et årti med udenlandske ejere.

IO Interactive blev stiftet allerede i 1998 af de syv spil-entusiaster David Guldbrandsen, Janos Flösser, Karsten Hvidbjerg, Martin Pollas, Jacob Andersen, Jesper V. Jørgensen og Rasmus Kjær. Allerede i 2000 sendte cirksomheden det første Hitman-spil på gaden.

Efterfølgende blev IO Interactive solgt til spilgiganten Eidos Interactive, som efterfølgende bliver opkøbt af japanske Square Enix.

Lukkede ned for Hitman

I 2017 vælger det japanske firma dog at lukke for Hitman-serien, og medarbejderne i IO Interactive vælger at købe sig fri af det japanske moderselskab og tager rettighederne til Hitman med.

Allerede året efter lancerede IO Interactive Hitman 2 og har fået vristet sig fri af truende økonomiske problemer.

“Siden da er vi gået fra et meget ‘tight’ cash flow til at vi nu klarer os rigtig godt,” sagde Hakan Abrak i 2018 til Computerworld.

Læs også: Den danske spilsucces IO Interactive er tilbage i storform: “Jeg mener – hands down - at vi lige nu laver de bedste spil i IO’s 20-årige historie”