De nye vr-briller bliver et nicheprodukt, forlyder det. Ifølge Bloomberg budgetteres det kun med, at de enkelte Apple-butikker vil sælge en brille om dagen.

Nyt Apple-produkt på vej: Lancering af eksklusive VR-briller kan komme allerede til næste år

Allerede til næste år kan et helt nyt Apple-produkt se dagens lys. Ifølge et amerikansk medie vil det både blive dyrt og ekstremt kraftfuldt.

Der har gennem adskillige år gået rygter om, at Apple planlægger at lancere sine helt egne VR-briller.

Og ifølge erhvervsmediet Bloomberg kan den lancering komme allerede til næste år.

Brillerne vil være designet til brug i forbindelse med video-afspilning, gaming og kommunikation.

Apples topchef Tim Cook er tidligere blevet citeret for at sige, at han ser større mulighed i AR (augmented reality) end VR (virtual reality).

VR er kendetegnet ved, at teknologien trækker brugeren ind i en fuldstændig virtuel digital verden, mens AR kombinerer den virtuelle verden med den fysiske.

Ifølge Bloomberg vil de nye briller indeholde en række begrænsede mulighed for AR, men de vil primært tilbyde VR-funktioner.

Læs også:Tim Cook: Denne teknologi kommer til at slå virtual reality

Et dyrt niche-produkt
De nye briller vil blive markedsført som et highend nicheprodukt, og ikke et mainstream-produkt, der henvender sig til den almindelige forbruger, skriver Bloomberg endvidere.

I stedet skal det ses som et produkt, hvis primære roller er at forberede udviklerne og forbrugerne på et fremtidigt AR-produkt. En teknologi som Apple ifølge Bloomberg vurderer i langt højere vil henvende sig til et mainstream-publikum.

Det ventes ifølge mediet, at brillerne på det amerikanske marked vil komme til at koste mellem 300 og 900 dollar, hvilket svarer til mellem 1800 og 5500 kroner med den aktuelle dollarkurs.

Læs også: Rygte: Apple i fuld gang med at udvikle banebrydende AR/VR-headset med helt nyt styresystem og vild opløsning

Masser af rå power
Til gengæld vil det blive udstyret med ekstremt kraftfulde chips, der ifølge Bloomberg endda overgår de M1-chips, der sidder i selskabets nye Mabooks.

Derudover vil brillernes indbyggede skærme også ufå en højere opløsning, end hvad der findes i eksisterende VR-headsets.

En interessant detaljer er desuden, at Apples VR-briller ifølge Bloomberg kan blive udstyret med en blæser. Noget som Apple normalt forsøger at undgå, hvilket kan ses som en understregning af, at Apple ser det som professionelt nicheprodukt.

Kilder som mediet har talt med vurderer, at Apple muligvis blot vil budgettere med, at selskabets velbesøgte butikker blot vil sælge en enkelt VR-enhed om dagen pr butik.

Læs også: Apple arbejder på iPhonens afløser: Helt nyt AR-headset er på vejmest debatterede artikler

Premium
Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars
Interview: Der har ikke manglet jobtilbud for vinderen af Årets CIO 2020, Peter Cabello Holmberg, der tidligere på året forlod Pandora efter hans stilling blev nedlagt. Han var dog ikke i tvivl om, at den finske produktionsgigant var den rigtige virksomhed for ham.
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.