Artikel top billede

De nye vr-briller bliver et nicheprodukt, forlyder det. Ifølge Bloomberg budgetteres det kun med, at de enkelte Apple-butikker vil sælge en brille om dagen.

Nyt Apple-produkt på vej: Lancering af eksklusive VR-briller kan komme allerede til næste år

Allerede til næste år kan et helt nyt Apple-produkt se dagens lys. Ifølge et amerikansk medie vil det både blive dyrt og ekstremt kraftfuldt.

Der har gennem adskillige år gået rygter om, at Apple planlægger at lancere sine helt egne VR-briller.

Og ifølge erhvervsmediet Bloomberg kan den lancering komme allerede til næste år.

Brillerne vil være designet til brug i forbindelse med video-afspilning, gaming og kommunikation.

Apples topchef Tim Cook er tidligere blevet citeret for at sige, at han ser større mulighed i AR (augmented reality) end VR (virtual reality).

VR er kendetegnet ved, at teknologien trækker brugeren ind i en fuldstændig virtuel digital verden, mens AR kombinerer den virtuelle verden med den fysiske.

Ifølge Bloomberg vil de nye briller indeholde en række begrænsede mulighed for AR, men de vil primært tilbyde VR-funktioner.

Læs også:Tim Cook: Denne teknologi kommer til at slå virtual reality

Et dyrt niche-produkt

De nye briller vil blive markedsført som et highend nicheprodukt, og ikke et mainstream-produkt, der henvender sig til den almindelige forbruger, skriver Bloomberg endvidere.

I stedet skal det ses som et produkt, hvis primære roller er at forberede udviklerne og forbrugerne på et fremtidigt AR-produkt. En teknologi som Apple ifølge Bloomberg vurderer i langt højere vil henvende sig til et mainstream-publikum.

Det ventes ifølge mediet, at brillerne på det amerikanske marked vil komme til at koste mellem 300 og 900 dollar, hvilket svarer til mellem 1800 og 5500 kroner med den aktuelle dollarkurs.

Læs også: Rygte: Apple i fuld gang med at udvikle banebrydende AR/VR-headset med helt nyt styresystem og vild opløsning

Masser af rå power

Til gengæld vil det blive udstyret med ekstremt kraftfulde chips, der ifølge Bloomberg endda overgår de M1-chips, der sidder i selskabets nye Mabooks.

Derudover vil brillernes indbyggede skærme også ufå en højere opløsning, end hvad der findes i eksisterende VR-headsets.

En interessant detaljer er desuden, at Apples VR-briller ifølge Bloomberg kan blive udstyret med en blæser. Noget som Apple normalt forsøger at undgå, hvilket kan ses som en understregning af, at Apple ser det som professionelt nicheprodukt.

Kilder som mediet har talt med vurderer, at Apple muligvis blot vil budgettere med, at selskabets velbesøgte butikker blot vil sælge en enkelt VR-enhed om dagen pr butik.

Læs også: Apple arbejder på iPhonens afløser: Helt nyt AR-headset er på vej