Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

IBM's omsætning falder - men cloud- og Red Hat-forretningerne går frem

Omsætningen hos IBM falder med seks procent i fjerde kvartal, mens giganten dog kan fremvise solide vækstrater i sin cloud- og Red Hat-forretning.

IBM's globale omsætning lider i fjerde kvartal et knæk med et fald på seks procent sammenlignet med sidste år.

I IBM' sidste kvaral omsatte selskabet for samlet 20,4 milliarder dollar.

Selskabet, der forventer at vende tilbage til vækst i 2021, kan dog fremvise fremgang i cloud- og Red Hat-forretningen.

Her er salget gået frem med henholdsvis 10 procent og 19 procent.

For året omsætter IBM samlet for 73,6 milliarder dollar svarende til lidt over 450 milliarder kroner mod 77,1 milliarder dollar i 2019, hvilket svarer til et samlet fald på 4,5 procent.

"I 2021 tror vi på fremskridt i vores resultater. Når det er sagt, ved vi, at det ikke nødvendigvis bliver en lige linje. Driftsmiljøet er fortsat vanskeligt på grund af, hvad kunder oplever i øjeblikket. Det kan vi se i det netop afsluttede kvartal," lyder det fra Arvind Krishna, CEO hos IBM, i forbindelse med regnskabet.

"Vores omsætning lå lidt bag det typiske sæsonudsving, men vi sluttede stærkt i fri pengestrøm, hvilket er vigtigt, da det er brændstoffet for investeringer. Vores præstationer afspejler det faktum, at vores kunder fortsætter med at håndtere virkningerne af pandemien og den bredere usikkerhed på makroplan," fortsætter han.

IBM er i færd med en stor opsplitning af selskabet over hele verden, der blev varslet i oktober i fjor.

Computerworld kunne allerede i begyndelsen af december afsløre, at IBM havde valgt Ocean som navn til det nye selskab, som IBM ellers formelt blot har kaldt for NewCo [‘New Company, red]

Det kan du læse mere om her: IBM registrerer nyt navn i det skjulte: Her er det mulige navn på nyt kæmpe-selskab efter kommende opsplitning af IBM

Det er her IBM’s klassiske infrastrukturforretning skal flyttes over.

Tilbage i selve IBM kommer til at være de nye forretningsområder, som IBM har satset stort på i de senere år, nemlig cloud og AI.

Herhjemme er det planen, at IBM vil skille sig af med hver femte medarbejder i den hidtil største fyringsrunde, som selskabet har gennemført herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Derfor vil IBM Danmark skille sig af med hver femte medarbejder - er led i langsigtet plan

Læs også:
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"

Fremtid efter kæmpe-opsplitning for IBM's 1.700 ansatte i Danmark svæver i det uvisse

IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningen