IBM's omsætning falder - men cloud- og Red Hat-forretningerne går frem

Omsætningen hos IBM falder med seks procent i fjerde kvartal, mens giganten dog kan fremvise solide vækstrater i sin cloud- og Red Hat-forretning.

IBM's globale omsætning lider i fjerde kvartal et knæk med et fald på seks procent sammenlignet med sidste år.

I IBM' sidste kvaral omsatte selskabet for samlet 20,4 milliarder dollar.

Selskabet, der forventer at vende tilbage til vækst i 2021, kan dog fremvise fremgang i cloud- og Red Hat-forretningen.

Her er salget gået frem med henholdsvis 10 procent og 19 procent.

For året omsætter IBM samlet for 73,6 milliarder dollar svarende til lidt over 450 milliarder kroner mod 77,1 milliarder dollar i 2019, hvilket svarer til et samlet fald på 4,5 procent.

"I 2021 tror vi på fremskridt i vores resultater. Når det er sagt, ved vi, at det ikke nødvendigvis bliver en lige linje. Driftsmiljøet er fortsat vanskeligt på grund af, hvad kunder oplever i øjeblikket. Det kan vi se i det netop afsluttede kvartal," lyder det fra Arvind Krishna, CEO hos IBM, i forbindelse med regnskabet.

"Vores omsætning lå lidt bag det typiske sæsonudsving, men vi sluttede stærkt i fri pengestrøm, hvilket er vigtigt, da det er brændstoffet for investeringer. Vores præstationer afspejler det faktum, at vores kunder fortsætter med at håndtere virkningerne af pandemien og den bredere usikkerhed på makroplan," fortsætter han.

IBM er i færd med en stor opsplitning af selskabet over hele verden, der blev varslet i oktober i fjor.

Computerworld kunne allerede i begyndelsen af december afsløre, at IBM havde valgt Ocean som navn til det nye selskab, som IBM ellers formelt blot har kaldt for NewCo [‘New Company, red]

Det kan du læse mere om her: IBM registrerer nyt navn i det skjulte: Her er det mulige navn på nyt kæmpe-selskab efter kommende opsplitning af IBM

Det er her IBM’s klassiske infrastrukturforretning skal flyttes over.

Tilbage i selve IBM kommer til at være de nye forretningsområder, som IBM har satset stort på i de senere år, nemlig cloud og AI.

Herhjemme er det planen, at IBM vil skille sig af med hver femte medarbejder i den hidtil største fyringsrunde, som selskabet har gennemført herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Derfor vil IBM Danmark skille sig af med hver femte medarbejder - er led i langsigtet plan

Læs også:
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"

Fremtid efter kæmpe-opsplitning for IBM's 1.700 ansatte i Danmark svæver i det uvisse

IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningenmest debatterede artikler

Premium
Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars
Interview: Der har ikke manglet jobtilbud for vinderen af Årets CIO 2020, Peter Cabello Holmberg, der tidligere på året forlod Pandora efter hans stilling blev nedlagt. Han var dog ikke i tvivl om, at den finske produktionsgigant var den rigtige virksomhed for ham.
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.