Artikel top billede

Afgørende skærmteknologi på vej: De her laptop-skærme skal du holde øje med

Du bør holde øje med de nye skærme til bærbare, som Samsung nu bringer til markedet. De forener det bedste af to verdener.

Når der skal vælges laptop, skal der vælges mellem to spor. Enten vælger man en bærbar maskine med en høj frekvensrate, som brillerer i spil, eller også går man efter de opulente farver og gode dynamik, som OLED-ekviperede maskiner kan tilbyde.

Men det er enten eller, hvilket får blandt andre producenter som Razer til at tilbyde sin über-maskiner som Blade 15 i både 360Hz eller i OLED varianter på bare 60Hz.

Det er enten eller.

Netop det dilemma synes at være løst af OLED-specialisterne fra sydkoreanske Samsung, som denne uge meddeler, at de er klar med en ny 90Hz paneltype, baseret på OLED-teknologi, oplyser Samsung.

Masseproduktionen er i fuld sving hos den sydkoreanske tech-gigant, som forventer at de første bærbare med de nye skærme ryger i handlen fra marts måned.

De første 90Hz paneler kommer i 14 tommers format – en størrelse der er populær i lette og slanke maskiner.

Også et boost til gamere

Gaming-entusiaster kunne rynke på næsen af de blot 90 Hz, når 120, 144 Hz og mere har været standard i gaming-bærbare længe – Samsung peger i midlertidigt på, at den underliggende OLED teknik tillader ti gange kortere responstider, der bringer de nye panelers respons på niveau med nuværende 120Hz paneler.

En eventuel bevægelsessløring skulle, igen ifølge Samsung egne tal, være på 0,9 millimeter på de nye paneler mod omkring en millimeter på et 120 Hz panel.

Læs også: Vinterens bedste laptops: Her er Computerworlds favoritter i alle prislag og genrer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere