Afgørende skærmteknologi på vej: De her laptop-skærme skal du holde øje med

Du bør holde øje med de nye skærme til bærbare, som Samsung nu bringer til markedet. De forener det bedste af to verdener.

Når der skal vælges laptop, skal der vælges mellem to spor. Enten vælger man en bærbar maskine med en høj frekvensrate, som brillerer i spil, eller også går man efter de opulente farver og gode dynamik, som OLED-ekviperede maskiner kan tilbyde.

Men det er enten eller, hvilket får blandt andre producenter som Razer til at tilbyde sin über-maskiner som Blade 15 i både 360Hz eller i OLED varianter på bare 60Hz.

Det er enten eller.

Netop det dilemma synes at være løst af OLED-specialisterne fra sydkoreanske Samsung, som denne uge meddeler, at de er klar med en ny 90Hz paneltype, baseret på OLED-teknologi, oplyser Samsung.

Masseproduktionen er i fuld sving hos den sydkoreanske tech-gigant, som forventer at de første bærbare med de nye skærme ryger i handlen fra marts måned.

De første 90Hz paneler kommer i 14 tommers format – en størrelse der er populær i lette og slanke maskiner.

Også et boost til gamere
Gaming-entusiaster kunne rynke på næsen af de blot 90 Hz, når 120, 144 Hz og mere har været standard i gaming-bærbare længe – Samsung peger i midlertidigt på, at den underliggende OLED teknik tillader ti gange kortere responstider, der bringer de nye panelers respons på niveau med nuværende 120Hz paneler.

En eventuel bevægelsessløring skulle, igen ifølge Samsung egne tal, være på 0,9 millimeter på de nye paneler mod omkring en millimeter på et 120 Hz panel.

Læs også: Vinterens bedste laptops: Her er Computerworlds favoritter i alle prislag og genrer
IT-JOB

Cortex Consult A/S

Cloud-infrastrukturspecialist

Visma Enterprise A/S

UX Designer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.