Google Search får et nyt look: Se søgegigantens spritnye design her

Googles søge-app til mobilen, ’Search’, får sig et nyt look i 2021 i hvad søgegiganten ønsker skal være en strømlining af søgeprocessen:

”Vi vil tage et skridt mod forenkling, så folk hurtigere og nemmere kan finde det de søger,” forklarer Google-designer Aileen Cheng på selskabets blog.

Helt lavpraktisk tager selskabet fem træk, der skulle gøre hverdagen lettere, med den nye app, når denne rulles ud i de kommende måneder.

Læs også: Google klar med ny version af Chrome: Ændrer i password-manager og afslutter brug via MacOS Yosemite

Boblende look
Google vil i højere grad trækker på sit runde design-DNA ved at integrere flere runde former som bobler i sit nye design.

”Hvis du ser på Google-logoet, vil du bemærke at der indgår mange runde kurver. Dem låner vi i det nye design, hvor du vil bemærke flere runde ikoner og billeder,” påpeger Aileen Cheng

Fokus på informationer
Informationer vil fremhæves i forhold til de design-elementer, der måtte være omkring. ”Vi vil have resultaterne til at stråle,” forklarer chef-designeren.

Større tekst
Der vil optræde en større variation i tekststørrelser blandt søgeresultaterne fremover, hvor selve søgeresultaterne og rubrikker gøres større. Det kommer samtidig med et skifte til en ny Google-font, som også findes i selskabets Android og Gmail.

Farve-guide
Ud over at gøre teksten tydeligere, vil Google ligefrem fremhæve nøgleinformationer med farve, når vigtige oplysninger skal understreges.

Det skulle guide øjets bevægelse over en side, forklarer Aileen Cheng.

Mere luftGoogle går samtidig efter at skabe mere luft omkring søgeresultaterne ved minimere brugen af skygger
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.