Artikel top billede

Dokumentar: Hvor fedt er det egentlig at være influencer?

HBO-dokumentaren Fake Famous har premiere 3. februar og stiller spørgsmål ved, hvor attraktivt det i bund og grund er at være kendt på Instagram.

”Vil du være berømt?” spørger producenterne en af de unge hovedpersoner i HBO-dokumentaren Fake Famous, og den unge fyr lægger ikke fingrene imellem:

”Altså.. Jeg fortjener det jo ligesom, ikke også?”

For 50 år siden drømte børn om at blive læge, astronaut, forsker eller statsminister som voksne. I dag vil mange meget hellere være influencere.

Masser af flotte fotos, vilde ferier og endnu vildere fester, gratis tøj, kæmpe biler, sponsordollars, bling-bling, en gudesmuk kæreste og tusindvis af menneskers tilbedelse... What not to like?

Men er ferierne nu også så fede endda? Bliver man aldrig træt af konstante fotosessions? Er det hele overhovedet umagen værd?

Endelig er det et åbent spørgsmål, hvor berømt man faktisk er som influencer, selv når der står en halv million følgere på tælleren.

Det er blandt pointerne i den helt nye dokumentar Fake Famous, der har premiere 3. februar.

Her castes tre unge mennesker som influencers, hvorefter producenterne køber dem tusindvis af følgere for at hjælpe det hele lidt på gled.

Så begynder cirkusset for alvor, og de medvirkende opdager hurtigt, at alt ikke nødvendigvis er helt så glamourøst, som man skulle tro.

Dels er det stenhårdt arbejde at være i centrum hele tiden. Dels følger der også ulemper – og forpligtelser – med at være stor på Insta. Hvilket de seneste ugers Dubaidiskussioner herhjemme jo for øvrigt illustrerer helt fint.

Se traileren til Fake Famous her.

Titel: Fake Famous. Kan ses på HBO Nordic fra 3. februar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere