Microsoft klar med vigtig web-opgradering til Excel

Microsoft er nu ude med en større overhaling af ydelsen og brugeroplevelsen til sin Excel web-app.

Web-versionen af Microsofts primære værktøj til talknuseri, Excel, får sig en større overhaling i disse dage.

På sin tech-blog melder virksomheden om, en stribe performance- og betjeningsmæssige nyheder, der vil giver brugerne en ’idéel, hurtig og flydende brugeroplevelse,’ lyder det.

Det skulle fremover gå mærkbart hurtigere, når Excel-projekter åbnes, samt når der bladres, navigeres eller udvælges felter i det udbredte regnskabsprogram.

En længe udskældt svaghed, når der scrolles i programmet i MacOS, skulle være løst, skriver netmediet ZDNet.

”Scrolling er en essentiel del af det at arbejde med Excel. Nu er ’scrolling’ langt hurtigere – selv i utroligt komplekse dataset,” lover Microsoft.

Forbederer sig til Windows 10X
Microsofts forbedrede Excel web-app udkommer op til selskabets kommende web-fokuserede styresystem, Windows 10X.

Her vil software-giganten tage kampen direkte op imod Googles prisvenlige ChromeOS-maskiner, med et styresystem, hvor netop kontor-programmer som Word og Excel kan forventes at blive brugt som netop web-applikationer.

Googles konkurrerende program, Sheets, har også fået en større overhaling denne måned, hvor også sløv scrolling, blev adresseret.



Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.