Artikel top billede

Emotet er fortid - men hvor længe? Inficerede computere er stadig i fare for botnettet

Europol jubler over sin succesfulde operation, der førte til, at Emotet-botnet er lagt ned. Men her hjemme forholder sikkerhedseksperter sig mere skeptiske. Se hvordan du beskytter dig mod Emotet og tjekker, om dine oplysninger er blevet stjålet.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvorfor eksperterne er skeptiske overfor ideen om, at Emotet skulle være helt væk.
  • Se hvorfor Jens Monrad mener, at Emotet-inficerede enheder stadig kan være skadelige.
  • Tjek om dine oplysninger er blevet stjålet af Emotet nederst i artiklen.
1.258
6:30 min
Europol jubler over en nyligt overstået operation, der med succes har givet internationale myndigheder kontrol over det verdensomspændende botnet Emotet.

Men selv om opbakningen fra sikkerhedsverden er stor, så er eksperter usikre på, hvor langvarig effekten vil være.

"Det virker til, at det har været en signifikant operation, der har involveret forskellige myndigheder. Det har en effekt, men det er svært at sige, hvor langvarig den effekt er," fortæller Jens Monrad, der er chefanalytiker i sikkerhedsvirksomheden FireEye.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.