Artikel top billede

(Foto: Helloquence on Unsplash)

Fejl får Erhvervsstyrelsen til at trække stikket på CVR: Risiko for læk af personoplysninger

En menneskelig fejl er skyld i at Det Centrale Virksomhedsregister, CVR, med øjeblikkelig virkning er lukket ned. Erhvervsstyrelsen melder, at der er risiko for utilsigtet offentliggørelse af personoplysninger.

Erhvervsstyrelsen har med omgående virkning lukket ned for Det Centrale Virksomhedsregister, CVR.

Det sker efter, at styrelsen er blevet opmærksom på, at der på grund af en menneskelig fejl er risiko for, at der florerer personoplysninger på databasen med alle danske virksomhedsregnskaber.

Det oplyser Erhvervsstyrelsen til Computerworld.

På hjemmesiden, CVR.dk, mødes man lige nu af en kort besked om, at hjemmesiden er utilgængelig.

"CVR på Virk er midlertidigt lukket. På grund af en hændelse, der omfatter en risiko for utilsigtet offentliggørelse af personoplysninger, er CVR på Virk og styrelses system-til-system løsning for virksomhedsdata, ikke tilgængelig."

"Vi arbejder på højtryk for at rette fejlen."

Overfor Computerworld vil Erhvervsstyrelsen ikke fortælle nærmere om, hvad fejlen består i eller hvilke og hvor mange personoplysninger, der er tale om.

Styrelsen oplyser kortfattet, at der er sket en menneskelig fejl i Erhvervsstyrelsen, og at der blev lukket for tjenesten, så snart man blev opmærksom på det.

Læs også: Antallet af datalæk er eksploderet: "Det er en betydelig stigning og uheldig udvikling, som man skal se alvorligt på"

CVR vil forblive lukket, ind til der er fuldt overblik over, hvad fejlene består i, oplyser styrelsen.

Erhvervsstyrelsen afviser samtidig at være blevet hacket, men pointerer, at der er tale om en menneskelig fejl i forbindelse med indlæsning af noget data.

Der vil blive kommunikereret yderligere ud, når styrelsen har dannet sig et overblik, lyder det.

Læs også: Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud