Margrethe Vestager anker tabt skattesag mod Apple om 100 milliarder kroner

EU-kommissionen anker nu den afgørelse fra juli 2020, hvor Apple slap for at betale et skattesmæk på 100 milliarder kroner.

Apple vandt sidste år et skatteslagsmål mod EU, der havde sendt en regning på 100 milliarder kroner mod iPhone-producenten.

Men Margrethe Vestager og EU-kommissionen giver ikke op. Det står klart efter, at EU nu har anket dommen fra juli 2020, som nu betegnes som værende fyldt med "modstridende ræsonnementer."

Kommissionen mener, at dommerne begik en række juridiske fejl i afgørelsen.

Tilbage i 2016 sendte Margrethe Vestager som konkurrencekommissær et krav efter Apple på 13 milliarder euro, eller hvad der svarer til 100 milliarder kroner.

Kommissionen mente, at Apple havde en for fordelagtig skatteaftale i Irland, hvor selskabet gennem 11 år havde betalt 0,005 procent i skat.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder

Efterfølgende indbragte Apple afgørelsen for EU-domstolen, da selskabet følge sig forurettet.

Her vandt iPhone-producenten og den irske stat den afgørende appelsag, da den europæiske retsinstans omgjorde en afgørelse fra EU-kommissionen, hvor den irske stat blev instrueret i at opkræve manglende skatter for 13 milliarder euro hos Apple Sales International og Apple Operations Europe.

De to Apple-afdelinger tegner sig for Apples samlede omsætning udenfor USA.

Beløbet svarer til manglende skatteindbetalinger for perioden fra 2003 til 2014, og udgjorde en ulovlig statsstøtte efter artikel 107, vurderede Kommissionen, da afgørelsen blev truffet i 2016.
IT-JOB

J. H. Schultz Information A/S

Udviklere til legal tech

Continia Software A/S

Escalation Engineer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.