Artikel top billede

Margrethe Vestager anker tabt skattesag mod Apple om 100 milliarder kroner

EU-kommissionen anker nu den afgørelse fra juli 2020, hvor Apple slap for at betale et skattesmæk på 100 milliarder kroner.

Apple vandt sidste år et skatteslagsmål mod EU, der havde sendt en regning på 100 milliarder kroner mod iPhone-producenten.

Men Margrethe Vestager og EU-kommissionen giver ikke op. Det står klart efter, at EU nu har anket dommen fra juli 2020, som nu betegnes som værende fyldt med "modstridende ræsonnementer."

Kommissionen mener, at dommerne begik en række juridiske fejl i afgørelsen.

Tilbage i 2016 sendte Margrethe Vestager som konkurrencekommissær et krav efter Apple på 13 milliarder euro, eller hvad der svarer til 100 milliarder kroner.

Kommissionen mente, at Apple havde en for fordelagtig skatteaftale i Irland, hvor selskabet gennem 11 år havde betalt 0,005 procent i skat.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder

Efterfølgende indbragte Apple afgørelsen for EU-domstolen, da selskabet følge sig forurettet.

Her vandt iPhone-producenten og den irske stat den afgørende appelsag, da den europæiske retsinstans omgjorde en afgørelse fra EU-kommissionen, hvor den irske stat blev instrueret i at opkræve manglende skatter for 13 milliarder euro hos Apple Sales International og Apple Operations Europe.

De to Apple-afdelinger tegner sig for Apples samlede omsætning udenfor USA.

Beløbet svarer til manglende skatteindbetalinger for perioden fra 2003 til 2014, og udgjorde en ulovlig statsstøtte efter artikel 107, vurderede Kommissionen, da afgørelsen blev truffet i 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere