Artikel top billede

(Foto: Photo by Kate Trifo on IPhone-brugere er en software-opdatering fra at kunne låse deres mobil op med ansigtsgenkendelse, selv med mundbind på. Det vil dog kræve noget ekstraudstyr.

Er du træt konstant at skulle pille ved dit mundbind eller manuelt at taste koden, for at låse din Face-ID sikrede iPhone er en tiltrængt opdatering på vej.

Betaversion af iPhonens nyeste iOS-styresystem, version 14.5, rummer nemlig en justering af selskabets Face-ID ansigtsgenkendelse, så den kan genkende brugeren - uden at mundbindet skal af.

I stedet skal du dog bære selskabets smart-ur, Apple Watch.

Dermed synes Apple at kompensere for den øgede usikkerhed ved at blot at scanne det øverste af ansigtet ved i stedet at kræve at ens Watch er oplåst. Apple smarturet oplåses med en pin-kode, men kun hver gang uret tages af eller på.

En byge af notifikationer

I praksis vil Apples nye feature også kræve, at den slås til inde i indstillingerne og der invilger i, at Face-ID ikk vil være lige så sikkert som når hele ansigtet scannes.

Dertil skal du indstille dig på at modtage en byge af notifikationer, for så længe funktionen er slået til, vil du modtage en notifikation på uret, hver gang din smartphone åbnes.

Det kan hurtigt løbe op i dusinvis, hvis ikke hundredvis af notifikationer på én dag. Brugere vil givetvis bare foretrække at ty til pin-koden noterer netmediet The Next Web.

Hvornår betaversion bliver klar til at blive rullet bredt ud, oplyser Apple ikke.

I praksis er punktopdateringer omkring en måned om at blive klarmeldt til en bred lancering.

Læs også: Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6