Artikel top billede

Streaming: Frysende undergang, togkatastrofer og pludselig død

Netflix har taget hul på anden sæson af den dystopiske – og noget syrede – Snowpiecer, og det ser særdeles lovende ud.

Der er ikke mangel på dystopiske serier, der forudser globale katastrofer og massedød.

Men det er dog alligevel de færreste fortællinger, hvor flokken af overlevende klarer skærene på et tog af mange kilometers længde, der fræser den bundfrosne jordklode rundt i rasende fart år efter år.

Men sådan er det i Snowpiercer, hvis første sæson havde en vis og ganske fortjent succes i 2020, og som for øvrigt bygger på sci-fi-filmen af samme navn fra 2013.

Er man ikke allerede hoppet ombord – og kan man acceptere den flippede præmis – så er det altså bud på virkelig god vinterunderholdning.

I Snowpiecer hygger overklassen sig i de forreste vogne med masser af plads, wellness, rene duge på bordet, bøffer og frisk sushi fra akvariet.

Derimod må medlemmerne af det usle proletariat kæmpe for både plads og klamme proteinbarer af tvivlsom herkomst i togets dunkle hale, mens middelklassen midt i det hele prøver at holde skruen i vandet.

Spændingerne er til at føle på, men det lykkes dog for det meste chefen Melanie Cavill at holde kaos fra døren med en blanding af løgn, trusler og fascistisk ultravold.

Cavill spilles i øvrigt suverænt og – nåja – iskoldt af Jennifer Connelly, og overfor hende står den hårdtslående antihelt fra togets hale, Andre Layton (Daveed Diggs). De akkompagneres af en lang række andre aktører, der i personlighed spænder fra det rørende sympatiske til det rablende vanvittige.

Sæson to har netop haft premiere, og serien starter, hvor første sæson sluttede. Nemlig med at det viser sig, at der er endnu et tog på skinnerne. Samt at styres af den mystiske og let dæmoniske Mr. Wilford, spillet af alsidige Sean Bean.

I skrivende stund ligger to episoder af anden sæson på Netflix. Undertegnede har ikke set dem endnu, men sæson et sluttede med flere fremragende afsnit – og med en IMDB-score på henholdsvis 8,0 og 8,8 ser de første afsnit i sæson to ud til at holde dampen oppe.

Se traileren for sæson to her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere