Artikel top billede

Streaming: Frysende undergang, togkatastrofer og pludselig død

Netflix har taget hul på anden sæson af den dystopiske – og noget syrede – Snowpiecer, og det ser særdeles lovende ud.

Der er ikke mangel på dystopiske serier, der forudser globale katastrofer og massedød.

Men det er dog alligevel de færreste fortællinger, hvor flokken af overlevende klarer skærene på et tog af mange kilometers længde, der fræser den bundfrosne jordklode rundt i rasende fart år efter år.

Men sådan er det i Snowpiercer, hvis første sæson havde en vis og ganske fortjent succes i 2020, og som for øvrigt bygger på sci-fi-filmen af samme navn fra 2013.

Er man ikke allerede hoppet ombord – og kan man acceptere den flippede præmis – så er det altså bud på virkelig god vinterunderholdning.

I Snowpiecer hygger overklassen sig i de forreste vogne med masser af plads, wellness, rene duge på bordet, bøffer og frisk sushi fra akvariet.

Derimod må medlemmerne af det usle proletariat kæmpe for både plads og klamme proteinbarer af tvivlsom herkomst i togets dunkle hale, mens middelklassen midt i det hele prøver at holde skruen i vandet.

Spændingerne er til at føle på, men det lykkes dog for det meste chefen Melanie Cavill at holde kaos fra døren med en blanding af løgn, trusler og fascistisk ultravold.

Cavill spilles i øvrigt suverænt og – nåja – iskoldt af Jennifer Connelly, og overfor hende står den hårdtslående antihelt fra togets hale, Andre Layton (Daveed Diggs). De akkompagneres af en lang række andre aktører, der i personlighed spænder fra det rørende sympatiske til det rablende vanvittige.

Sæson to har netop haft premiere, og serien starter, hvor første sæson sluttede. Nemlig med at det viser sig, at der er endnu et tog på skinnerne. Samt at styres af den mystiske og let dæmoniske Mr. Wilford, spillet af alsidige Sean Bean.

I skrivende stund ligger to episoder af anden sæson på Netflix. Undertegnede har ikke set dem endnu, men sæson et sluttede med flere fremragende afsnit – og med en IMDB-score på henholdsvis 8,0 og 8,8 ser de første afsnit i sæson to ud til at holde dampen oppe.

Se traileren for sæson to her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere