Artikel top billede

Streaming: Frysende undergang, togkatastrofer og pludselig død

Netflix har taget hul på anden sæson af den dystopiske – og noget syrede – Snowpiecer, og det ser særdeles lovende ud.

Der er ikke mangel på dystopiske serier, der forudser globale katastrofer og massedød.

Men det er dog alligevel de færreste fortællinger, hvor flokken af overlevende klarer skærene på et tog af mange kilometers længde, der fræser den bundfrosne jordklode rundt i rasende fart år efter år.

Men sådan er det i Snowpiercer, hvis første sæson havde en vis og ganske fortjent succes i 2020, og som for øvrigt bygger på sci-fi-filmen af samme navn fra 2013.

Er man ikke allerede hoppet ombord – og kan man acceptere den flippede præmis – så er det altså bud på virkelig god vinterunderholdning.

I Snowpiecer hygger overklassen sig i de forreste vogne med masser af plads, wellness, rene duge på bordet, bøffer og frisk sushi fra akvariet.

Derimod må medlemmerne af det usle proletariat kæmpe for både plads og klamme proteinbarer af tvivlsom herkomst i togets dunkle hale, mens middelklassen midt i det hele prøver at holde skruen i vandet.

Spændingerne er til at føle på, men det lykkes dog for det meste chefen Melanie Cavill at holde kaos fra døren med en blanding af løgn, trusler og fascistisk ultravold.

Cavill spilles i øvrigt suverænt og – nåja – iskoldt af Jennifer Connelly, og overfor hende står den hårdtslående antihelt fra togets hale, Andre Layton (Daveed Diggs). De akkompagneres af en lang række andre aktører, der i personlighed spænder fra det rørende sympatiske til det rablende vanvittige.

Sæson to har netop haft premiere, og serien starter, hvor første sæson sluttede. Nemlig med at det viser sig, at der er endnu et tog på skinnerne. Samt at styres af den mystiske og let dæmoniske Mr. Wilford, spillet af alsidige Sean Bean.

I skrivende stund ligger to episoder af anden sæson på Netflix. Undertegnede har ikke set dem endnu, men sæson et sluttede med flere fremragende afsnit – og med en IMDB-score på henholdsvis 8,0 og 8,8 ser de første afsnit i sæson to ud til at holde dampen oppe.

Se traileren for sæson to her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere