DK Hostmaster hæver prisen på .dk-domæner: Vil investere i forskning og sikkerhed

DK Hostmaster, der administrerer danske internetdomæner, varsler nu en prisstigning på alle adresser, der slutter med .dk.

Hvis du sidder inde med et domænenavn, der slutter på .dk, så skal du snart have flere penge om at lommen.

DK Hostmaster, der administrerer danske internetdomæner, har nemlig varslet prisstigning på webadresserne.

Fra 3. maj hæver selskabet prisen for brugsretten på et.dk-domænenavn fra 50 kroner til 60 kroner om året.

Prisen på 50 kroner har ligget fast siden 2018. Indtil da lå prisen på 45 kroner fra 2007 og frem.

Årsagen i de aktuelle prisstigninger skal findes i selskabet ønske om at investere i forskning og sikkerhed men også på grund af stigende omkostninger.

”I flere år har vi undgået prisstigninger, men med generelt stigende omkostninger og et behov for et højere investeringsniveau, blandt andet på sikkerhedsområdet, er det nødvendigt at hæve prisen,” siger Jakob Bring Truelsen, administrerende direktør i DK Hostmaster, i en pressemeddelelse.

”Vi har i de seneste år arbejdet med forskellige tiltag for at skabe et mere sikkert dansk internet, og det arbejde vil vi gerne fortsætte med. Vi kommer blandt andet til at fokusere på, at få flere .dk-domæner signeret med sikkerhedsteknologien DNSSEC,” tilføjer direktøren.

DK Hostmaster er en non-profit virksomhed, der løser to opgaver for det danske samfund, lyder det.

Den ene opgave er, at infrastrukturen (DNS) vedligeholdes på den danske del af internettet. Derudover administrerer selskabet en database (whois) med stamoplysninger på alle, der har registreret et .dk-domænenavn.

DK Hostmaster hjælper politiet under nedlukning
Siden nedlukningen af det danske samfund indtraf grundet coronakrisen, har DK Hostmaster hjulpet politiet ved at dele data om kunderne.

Det sker som led i et samarbejde, der sigter mod at dæmme op for de svindlere, der i stigende omfang forsøger at slå plat på coronakrisen.

Konkret udleverer DK Hostmaster dagligt data om alle nye registreringer af .dk-domænenavne til politiet.

Politiet anvender disse data i arbejdet med at efterforske og fange cyber-kriminelle, der åbner websites med henblik på at svindle og fuppe danskerne.

Læs også: DK Hostmaster udleverer data om domæne-ordrer til dansk politi

DK Hostmaster indgår dog ikke som en del af selve efterforskningen. Det slog organisationen fast tilbage i april 2020.

"Rigspolitiet står for den videre proces. DK Hostmaster er derved ikke med i opklaringsarbejdet eller beslutningsprocessen omkring hvilke domænenavne, der udtages til undersøgelse,” lød det fra organisationen.mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.