Tobias Nawrocki, administrerende direktør i Conecto.

Konsulenthuset Conecto vender underskud til millionoverskud i hektisk corona-år

Den danske it-rådigver Conecto har vendt to års underskud til et millionoverskud i 2020. De positive resultater opnås efter første år med ny CEO og ny strategi. Nu går selskabet med direktør Tobias Nawrocki i spidsen på jagt efter nye medarbejdere.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Indblik i Conectos årsregnskab
  • Indsigt i selskabet nye strategi
  • Hvor mange medarbejdere Conecto skal ansætte
794
4 min
Det danske it-konsulenthus Conecto kommer ud af 2020 med markant forbedrede økonomiske resultater.

De senere års negative resultater er nu blevet skiftet ud med millionoverskud.

Årsrapporten for 2020 viser et driftsresultat på 4,2 millioner kroner, hvor det året forinden lød på -2,4 millioner.

Bundlinjen efter skat er ligeledes fulgt med. Her hedder overskuddet nu 3,2 millioner i modsætning til året før, hvor det endte på -2,4 millioner kroner.

Tobias Nawrocki, der nu har været administrerende direktør i selskabet i et år, er godt tilfreds med at have vendt de seneste to års negative resultater.

Han lægger heller ikke skjul på, at det har været et hektisk år, hvor selskabet skulle udrulle en ny strategi samtidig med, at coronakrisen indtraf.

Eksekvering af ny strategi
Han forklarer, at Conecto har fokuseret på at implementere den nye strategi, der har gjort det lettere for medarbejderne af prioritere deres arbejde, hvilket har været med til at sætte gang i væksten.

"Vi kunne se, at det vi leverer ud til markedet, er noget som rent faktisk gør en forskel for kunderne og deres forretning. Så det med at italesætte, at vi kan gøre en forskel, det har jeg oplevet har været ekstremt vigtigt i 2020," fortæller han til Computerworld.

Selskabet, der i dag har omtrent 35 ansatte, landede et bruttoresultat på 28,7 millioner kroner i 2020. Året forinden lød det på 24 millioner. Selskabet opgiver ikke omsætningstal.

Conecto, der leverer it-løsninger og rådgiver om bl.a. fjernarbejde, oplevede pludselig en stigende efterspørgsel på en række af selskabets services under nedlukningen.

”Vi har hjulpet med at levere virtuelle arbejdspladser til vores kunders medarbejdere, og vi har et stort marked hos hospitalssektoren med nogle produkter, der gør, at det er nemt for sundhedspersonalet at arbejde og skifte mellem arbejdspladser hurtigt," siger han og tilføjer:

"De ting, vi leverer, gør en konkret forskel for en masse mennesker ude i verden. Det har jeg kunne mærke, at det har flyttet Conecto rigtig meget."

Indleder medarbejderjagt
I januar 2020, hvor Tobias Nawrocki tiltrådte som direktør, begyndte selskabet at eksekvere på den nye strategi med fokus på en strømlining af interne processer og identificering af de mest centrale forretningsområder.

"I starten af 2020 var der blevet arbejdet meget med at identificere de strategiske forretningsområder og redefinere dem. Vores resultat har ikke været direkte afledt af pandemien. Der var en stigende efterspørgsel i forbindelse, men det har ikke gjort så stor en forskel, som man skulle tro."

Siden har selskabet oplevet en markant vækst, og derfor skal Conecto ud og finde flere medarbejdere.

Tobias Nawrocki forklarer, at selskabet skal hyre mere end 10 ansatte i 2021, og selskabet har allerede ansat de første fem.

"Vi har haft behov for at ansætte flere. Vi har øget vores produktion, som er vores tekniske folk først og fremmest. Både dem der leverer managed services men også dem, der leverer konsulentydelser," fortæller han.

Udfører opgaver på afstand
Conecto har kontor i Søborg i Storkøbenhavn og i Aarhus, men når de nye medarbejdere skal rekrutteres, så er det irrelevant for selskabet, hvor de bor henne.

En af læringerne fra coronakrisen har nemlig været, at meget arbejde kan udføres fra distancen. Dette giver også Conecto en større sø at fiske i, når der skal indhentes nye medarbejdere, da der kan kigges over hele landet såvel som udlandet.

"Når man er en teknisk virksomhed eller en konsulentvirksomhed som os, så er vi ikke uvant med, at der kan gå tid mellem man ser sine kolleger, når man sidder på opgaver hos kunderne."

"Det som vi har erfaret fra corona, det er, at kunderne også er blevet mere modne til, at vi kan hjælpe dem fra distancen. Alt det, vi leverer, kan i princippet leveres ved hjælp af en telefonforbindelse og teams møder ude til kunderne," siger Tobias Nawrocki.

Overskud er ikke en enlig svale
Sidste gang Conecto havde grønne tal på bundlinjen var tilbage i 2017.

Men Tobias Nawrocki forsikrer, at de positive resultater fra 2020 ikke er en enlig svale.

"I 2020 er vi blevet rigtig gode til at kunne forudsige vores forretning og arbejde tættere på kunderne i forhold til at kunne se, hvad det er for nogle udfordringer, der ligger hos kunderne, og hvordan vi kan adressere dem bedre," forklarer han om det fremtidige fundament for forretningen.

Han ser væksten fortsætte for Conecto, der ligeledes hjælpes på at vej flere og større projekter.

"Når vi kigger ind 2021, ser det rigtig positivt ud med en god vækst på projekterne. Vi arbejder også på større og større projekter nu, hvilket også gør det nemmere at kunne forudsige forretningen."


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.