Artikel top billede

Podcast: Fra nanotech, skærmkuller og kunstigt liv til onde imperier

I 24 spørgsmål til professoren kommer videnskabsjournalist Lone Frank og en perlerække af danske forskere nærmest ufatteligt vidt omkring.

Hvor langt er vi i arbejdet med at skabe kunstigt liv? Er skærme og computerspil i virkeligheden så nedbrydende for børn og unge? Passer det, at neandertalerne var småtbegavede grobrianer, der brugte en masse tid på at slå hinanden ned med køller?

Det er nogle af de mange spørgsmål, podcastserien 24 spørgsmål til professoren efterhånden har behandlet.

Serien produceres i samarbejde mellem Carlsbergfonden og Weekendavisen.

Hver uge har videnskabsjournalist Lone Frank en dansk forsker i studiet til en lille times samtale om vedkommendes fagområde.

Podcasten kommer nærmest ufatteligt vidt omkring og giver et mere dækkende – og retvisende – indtryk af nye forskningsresultater end de ofte meget spidsvinklede fortolkninger, der ender i pressen.

24 spørgsmål til professoren har kørt siden 2016 og er praktisk taget altid et besøg værd, hvis man vil blive klogere i almindelighed eller på et specifikt forskningsfelt i særdeleshed.

I en af de seneste episoder tages der eksempelvis fat i, hvad et imperium er for en størrelse. Alene ordet er som bekendt synonym med en grum og totalitær samfundsform, der undertrykker alt fra udviklingslande til oldtidens gæve gallere og frihedselskende mennesker i galakser langt, langt væk.

Men virkeligheden er mere nuanceret, og måske er imperier ikke kun onde?

Det kan man også høre mere om i 24 spørgsmål til professoren, der er gratis tilgængelig hvor man i forvejen finder sine podcasts.

Læs også mere på seriens hjemmeside, hvor der er mere detaljeret beskrivelse af alle episoder fra starten i juli 2016 og frem til nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere