Artikel top billede

Podcast: Fra nanotech, skærmkuller og kunstigt liv til onde imperier

I 24 spørgsmål til professoren kommer videnskabsjournalist Lone Frank og en perlerække af danske forskere nærmest ufatteligt vidt omkring.

Hvor langt er vi i arbejdet med at skabe kunstigt liv? Er skærme og computerspil i virkeligheden så nedbrydende for børn og unge? Passer det, at neandertalerne var småtbegavede grobrianer, der brugte en masse tid på at slå hinanden ned med køller?

Det er nogle af de mange spørgsmål, podcastserien 24 spørgsmål til professoren efterhånden har behandlet.

Serien produceres i samarbejde mellem Carlsbergfonden og Weekendavisen.

Hver uge har videnskabsjournalist Lone Frank en dansk forsker i studiet til en lille times samtale om vedkommendes fagområde.

Podcasten kommer nærmest ufatteligt vidt omkring og giver et mere dækkende – og retvisende – indtryk af nye forskningsresultater end de ofte meget spidsvinklede fortolkninger, der ender i pressen.

24 spørgsmål til professoren har kørt siden 2016 og er praktisk taget altid et besøg værd, hvis man vil blive klogere i almindelighed eller på et specifikt forskningsfelt i særdeleshed.

I en af de seneste episoder tages der eksempelvis fat i, hvad et imperium er for en størrelse. Alene ordet er som bekendt synonym med en grum og totalitær samfundsform, der undertrykker alt fra udviklingslande til oldtidens gæve gallere og frihedselskende mennesker i galakser langt, langt væk.

Men virkeligheden er mere nuanceret, og måske er imperier ikke kun onde?

Det kan man også høre mere om i 24 spørgsmål til professoren, der er gratis tilgængelig hvor man i forvejen finder sine podcasts.

Læs også mere på seriens hjemmeside, hvor der er mere detaljeret beskrivelse af alle episoder fra starten i juli 2016 og frem til nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere