Artikel top billede

De Forenede Arabiske Emirater hyrer tidligere NSA-medarbejdere til at spionere mod landets fjender

De Forenede Arabiske Emirater har siden 2014 lokket amerikanske NSA-medarbejdere til landets hovedstad med det formål, at de skal hjælpe med at spionere mod landets fjender.

De Forenede Arabiske Emirater (UAE) har hyret tidligere medarbejdere i den amerikanske efterretningstjeneste som hackere, der - blandt flere mål - skulle spionere på nabolandet Qatar, der også er allieret med USA.

Dette berettede New York Times i weekenden.

I 2014 indfandt en tidligere National Security Agency-analytiker, David Evenden, sig i hovedstaden Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater.

Sammen med mindst 24 andre NSA-analytikere og -entreprenører, var han blevet lokket til de Forenede Arabiske Emirater under løfter om fire gange højere løn og skattefrie goder for at udføre det samme arbejde, som de var vant til i den amerikanske forsvarsenhed.

David Evenden hjalp således UAE med at spionere på blandt andet ISIS-medlemmer og andre fjender af den arabiske union. Han fik også til opgave at bevise, at UAE's nabo Qatar finansierede den sunni-muslimske organisation Det Muslimske Broderskab.

Og selv om Qatar er allierede med USA, så hjalp Evenden og hans team, CyberPoint, UAE med at hacke state og skaffe oplysninger om særligt den kongelige families færden.

Det var først, da en mail-korresponcence mellem Qatars overhoved og den daværende amerikanske førstedame Michelle Obama tonede op på David Evendens skærm, at han stoppede op i sit spionage-arbejde for UAE, idet han ikke ville spionere mod sit eget hjemland.

Han, og de kolleger fra hans team, der forlod arbejdet og landet sammen med ham, tippede den amerikanske politienhed FBI om det arbejde der var foregået med CyberPoint.

FBI har ikke kommenteret sagen, men ifølge New York Times tyder noget på at sagen efterforskes. Den konkrete spionage mod Michelle Obamas mail-korresponcente er dog aldrig anmeldt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere