Artikel top billede

De Forenede Arabiske Emirater hyrer tidligere NSA-medarbejdere til at spionere mod landets fjender

De Forenede Arabiske Emirater har siden 2014 lokket amerikanske NSA-medarbejdere til landets hovedstad med det formål, at de skal hjælpe med at spionere mod landets fjender.

De Forenede Arabiske Emirater (UAE) har hyret tidligere medarbejdere i den amerikanske efterretningstjeneste som hackere, der - blandt flere mål - skulle spionere på nabolandet Qatar, der også er allieret med USA.

Dette berettede New York Times i weekenden.

I 2014 indfandt en tidligere National Security Agency-analytiker, David Evenden, sig i hovedstaden Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater.

Sammen med mindst 24 andre NSA-analytikere og -entreprenører, var han blevet lokket til de Forenede Arabiske Emirater under løfter om fire gange højere løn og skattefrie goder for at udføre det samme arbejde, som de var vant til i den amerikanske forsvarsenhed.

David Evenden hjalp således UAE med at spionere på blandt andet ISIS-medlemmer og andre fjender af den arabiske union. Han fik også til opgave at bevise, at UAE's nabo Qatar finansierede den sunni-muslimske organisation Det Muslimske Broderskab.

Og selv om Qatar er allierede med USA, så hjalp Evenden og hans team, CyberPoint, UAE med at hacke state og skaffe oplysninger om særligt den kongelige families færden.

Det var først, da en mail-korresponcence mellem Qatars overhoved og den daværende amerikanske førstedame Michelle Obama tonede op på David Evendens skærm, at han stoppede op i sit spionage-arbejde for UAE, idet han ikke ville spionere mod sit eget hjemland.

Han, og de kolleger fra hans team, der forlod arbejdet og landet sammen med ham, tippede den amerikanske politienhed FBI om det arbejde der var foregået med CyberPoint.

FBI har ikke kommenteret sagen, men ifølge New York Times tyder noget på at sagen efterforskes. Den konkrete spionage mod Michelle Obamas mail-korresponcente er dog aldrig anmeldt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere