Artikel top billede

De Forenede Arabiske Emirater hyrer tidligere NSA-medarbejdere til at spionere mod landets fjender

De Forenede Arabiske Emirater har siden 2014 lokket amerikanske NSA-medarbejdere til landets hovedstad med det formål, at de skal hjælpe med at spionere mod landets fjender.

De Forenede Arabiske Emirater (UAE) har hyret tidligere medarbejdere i den amerikanske efterretningstjeneste som hackere, der - blandt flere mål - skulle spionere på nabolandet Qatar, der også er allieret med USA.

Dette berettede New York Times i weekenden.

I 2014 indfandt en tidligere National Security Agency-analytiker, David Evenden, sig i hovedstaden Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater.

Sammen med mindst 24 andre NSA-analytikere og -entreprenører, var han blevet lokket til de Forenede Arabiske Emirater under løfter om fire gange højere løn og skattefrie goder for at udføre det samme arbejde, som de var vant til i den amerikanske forsvarsenhed.

David Evenden hjalp således UAE med at spionere på blandt andet ISIS-medlemmer og andre fjender af den arabiske union. Han fik også til opgave at bevise, at UAE's nabo Qatar finansierede den sunni-muslimske organisation Det Muslimske Broderskab.

Og selv om Qatar er allierede med USA, så hjalp Evenden og hans team, CyberPoint, UAE med at hacke state og skaffe oplysninger om særligt den kongelige families færden.

Det var først, da en mail-korresponcence mellem Qatars overhoved og den daværende amerikanske førstedame Michelle Obama tonede op på David Evendens skærm, at han stoppede op i sit spionage-arbejde for UAE, idet han ikke ville spionere mod sit eget hjemland.

Han, og de kolleger fra hans team, der forlod arbejdet og landet sammen med ham, tippede den amerikanske politienhed FBI om det arbejde der var foregået med CyberPoint.

FBI har ikke kommenteret sagen, men ifølge New York Times tyder noget på at sagen efterforskes. Den konkrete spionage mod Michelle Obamas mail-korresponcente er dog aldrig anmeldt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.