Artikel top billede

IT-Branchen langer hårdt ud efter ny smartphone-afgift: "Regeringen har gjort det næsten 50 millioner dyrere for danskerne at have elektronik"

Interesseorganisationen IT-Branchen er alt andet end tilfredse med aftalen om en ny blankmedieafgift, som regeringen netop har indgået. "Regeringen har valgt at overhøre blankmedieudvalgets anbefalinger og i stedet gjort det næsten 50 millioner kroner dyrere om året for danskerne at have elektronik.”

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvorfor IT-Branchen ikke er tilfreds med den nye afgift på telefoner og computere
708
3:45 min
IT-Branchen har ikke mange pæne til at sige, om regeringens aftale om en ny såkaldt blankmedieafgift.

Sammen med sine støttepartier har regeringen nemlig vedtaget en ny aftale, der lægger afgift på smartphones, tablets og computere for at kompensere rettighedshaverne for eventuelle lovlige kopier, som brugerne laver på medierne.

Men aftalen pålægger samtidig store administrative omkostninger på alle danske virksomheder, og gør det dyrere for danskerne at købe ny elektronik, lyder det fra organisationen.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Pandoras store it-investeringer har ført til fordobling af onlinesalget under corona

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Penneo dropper First North og vil noteres på hovedbørsen Nasdaq: Forventer at kunne hente 100 millioner kroner

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"


Premium
Pandoras store it-investeringer har ført til fordobling af onlinesalget under corona
Allerede inden coronakrisens indtog havde smykkegiganten Pandora investeret kraftigt i digitalisering. Det var de her investeringer, der var med til at fordoble Pandoras onlinesalg alt imens selskabets butikker var tvangslukkede.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.