SKI-direktør fortørnet over antallet af klagesager: "Jeg kunne godt tænke mig, der var noget mere mod og mandshjerte i leverandørbranchen"

Leverandørerne i markedet skal blive bedre til at acceptere udfaldet i offentlige udbud i stedet for at indlede klagesager, der har karakter af ren chikane. Sådan lyder opråbet fra SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen.

Hos Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) oplever man alt for ofte, at leverandører, der taber offentlige udbud, ikke vil acceptere udfaldet og i stedet indleder klagesager.

Ren chikane, lyder det fra SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen.

Det skriver ITWatch.

"Jeg kunne godt tænke mig, der var noget mere mod og mandshjerte i leverandørbranchen. Vi oplever ofte det, vi kalder chikaneklager, hvor formålet er at forsinke, at en kontrakt bliver indgået, eller at chikanere og gøre livet surt for konkurrenter, der måtte have vundet," siger hun til mediet og nævner en række klager over de to it-udbud 02.15 it-rådgivning og 02.17 it-konsulenter som de nyeste eksempler.

Klagerne førte til, at SKI i maj 2020 valgte at annullere de to udbud.

Det kan du læse mere om her: SKI annullerer to vigtige udbud: Starter processen forfra

Fra 2010 og frem til i dag har SKI, der formidlede offentlige indkøb for 10 milliarder kroner i 2020, haft 63 klagesager ved Klagenævnet for Udbud.

Af de klagesager har SKI tabt fire sager - ingen af dem på it-området, hvor der i alt har været 15 med et enkelt forlig.

Hvor SKI ifølge Signe Lynggaard Madsen oplever mange klagesager, er det helt anderledes for de private udbud, hvor SKI-direktøren mener, at leverandørerne kigger indad i stedet for at lede efter små fejl.

Hun gør det samtidig klart, at konsekvensen af klagerne er et mere rigidt udbudssystem med flere regler.

Både Rikke Zeberg, direktør for DI Digital, og chefkonsulent Martin Jensen Buch fra IT-Branchen afviser overfor ITWatch SKI's kritik om, at der skulle være mange klager.

Læs også: Dansk IT: Statens udbudspraksis er kørt helt af sporet - klar med 14 konkrete anbefalinger til et forbedret system

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.