Artikel top billede

SKI-direktør fortørnet over antallet af klagesager: "Jeg kunne godt tænke mig, der var noget mere mod og mandshjerte i leverandørbranchen"

Leverandørerne i markedet skal blive bedre til at acceptere udfaldet i offentlige udbud i stedet for at indlede klagesager, der har karakter af ren chikane. Sådan lyder opråbet fra SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen.

Hos Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) oplever man alt for ofte, at leverandører, der taber offentlige udbud, ikke vil acceptere udfaldet og i stedet indleder klagesager.

Ren chikane, lyder det fra SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen.

Det skriver ITWatch.

"Jeg kunne godt tænke mig, der var noget mere mod og mandshjerte i leverandørbranchen. Vi oplever ofte det, vi kalder chikaneklager, hvor formålet er at forsinke, at en kontrakt bliver indgået, eller at chikanere og gøre livet surt for konkurrenter, der måtte have vundet," siger hun til mediet og nævner en række klager over de to it-udbud 02.15 it-rådgivning og 02.17 it-konsulenter som de nyeste eksempler.

Klagerne førte til, at SKI i maj 2020 valgte at annullere de to udbud.

Det kan du læse mere om her: SKI annullerer to vigtige udbud: Starter processen forfra

Fra 2010 og frem til i dag har SKI, der formidlede offentlige indkøb for 10 milliarder kroner i 2020, haft 63 klagesager ved Klagenævnet for Udbud.

Af de klagesager har SKI tabt fire sager - ingen af dem på it-området, hvor der i alt har været 15 med et enkelt forlig.

Hvor SKI ifølge Signe Lynggaard Madsen oplever mange klagesager, er det helt anderledes for de private udbud, hvor SKI-direktøren mener, at leverandørerne kigger indad i stedet for at lede efter små fejl.

Hun gør det samtidig klart, at konsekvensen af klagerne er et mere rigidt udbudssystem med flere regler.

Både Rikke Zeberg, direktør for DI Digital, og chefkonsulent Martin Jensen Buch fra IT-Branchen afviser overfor ITWatch SKI's kritik om, at der skulle være mange klager.

Læs også: Dansk IT: Statens udbudspraksis er kørt helt af sporet - klar med 14 konkrete anbefalinger til et forbedret system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere