Artikel top billede

SKI-direktør fortørnet over antallet af klagesager: "Jeg kunne godt tænke mig, der var noget mere mod og mandshjerte i leverandørbranchen"

Leverandørerne i markedet skal blive bedre til at acceptere udfaldet i offentlige udbud i stedet for at indlede klagesager, der har karakter af ren chikane. Sådan lyder opråbet fra SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen.

Hos Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) oplever man alt for ofte, at leverandører, der taber offentlige udbud, ikke vil acceptere udfaldet og i stedet indleder klagesager.

Ren chikane, lyder det fra SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen.

Det skriver ITWatch.

"Jeg kunne godt tænke mig, der var noget mere mod og mandshjerte i leverandørbranchen. Vi oplever ofte det, vi kalder chikaneklager, hvor formålet er at forsinke, at en kontrakt bliver indgået, eller at chikanere og gøre livet surt for konkurrenter, der måtte have vundet," siger hun til mediet og nævner en række klager over de to it-udbud 02.15 it-rådgivning og 02.17 it-konsulenter som de nyeste eksempler.

Klagerne førte til, at SKI i maj 2020 valgte at annullere de to udbud.

Det kan du læse mere om her: SKI annullerer to vigtige udbud: Starter processen forfra

Fra 2010 og frem til i dag har SKI, der formidlede offentlige indkøb for 10 milliarder kroner i 2020, haft 63 klagesager ved Klagenævnet for Udbud.

Af de klagesager har SKI tabt fire sager - ingen af dem på it-området, hvor der i alt har været 15 med et enkelt forlig.

Hvor SKI ifølge Signe Lynggaard Madsen oplever mange klagesager, er det helt anderledes for de private udbud, hvor SKI-direktøren mener, at leverandørerne kigger indad i stedet for at lede efter små fejl.

Hun gør det samtidig klart, at konsekvensen af klagerne er et mere rigidt udbudssystem med flere regler.

Både Rikke Zeberg, direktør for DI Digital, og chefkonsulent Martin Jensen Buch fra IT-Branchen afviser overfor ITWatch SKI's kritik om, at der skulle være mange klager.

Læs også: Dansk IT: Statens udbudspraksis er kørt helt af sporet - klar med 14 konkrete anbefalinger til et forbedret system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere