Microsoft er villig til at indordne sig omkostningstung lovgivning, for at vinde markedsandele til sin Bing-søgemaskine.

Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australien

Microsoft bakker op om et australsk lovforslag der vil påbyde økonomisk godtgørelser hos søgemaskiner, som det håber vil danne skole i USA. Google hader det.

Det er to tech-giganter der denne uge går i clinch over en særlig australsk lov, der truer Google på indtjeningen i det store land ’down under’.

Google er indædt modstander af lovgivningen, der har det formål at tvinge søgemaskine-udbydere at bidrage økonomisk til de nyhedssider i landet, som de indekserer.

Lovforslaget er ifølge søgegiganten så destruktiv for virksomhedens forretningsmodel, at det siden truede med helt at trække sin service ud af landet.

Microsoft, der her øjner en mulighed for sin egen Bing-søgemaskine, bakker derimod op om forslaget i en åben meddelelse på sin blog.

"Den helt rigtige løsning"
Her plæderer Microsoft chef-strateg Brad Smith for at den australske model overføres til USA som ’den helt rigtige løsning til teknologi, journalisme og sågar det amerikanske demokrati’.

I sin blog pointerer han hvordan forskning viser, at nyhedssider genererer trafik for 4,7 milliarder dollar for Google hvert år, uden at søgegiganten bidrager nævneværdigt til de sider, der har genereret trafikken.

Fra Googles global juridiske chef, Kent Walker, lyder denne bredside til Microsoft:

”Microsofts tilgang til Australiens lovforslag overrasker ikke – selvfølgeligt er de rede til at indføre en umulig told på en rival og øge deres markedsandele. Men i sin iver kommer Microsoft med mange påstande, som er grundigt og uafhængigt afvist,” lyder det.

Læs også: Facebooks har planer om at lave et smartwatch – Er det endnu en dødssejler der søsættes?Premium
Energistyrelsen slår fast efter flere års ballade: Sådan bør kommuner og staten udregne prisen for udlejning af arealer til telemaster
Efter flere år med meget svingende priser vil Energistyrelsen med ny vejledning have ensartet de priser, som kommuner og staten tager for at udleje arealer til teleselskabernes mobilmaster. Styrelsen peger på tre forskellige beregningsmetoder, som alle kan anvende. Se den nye vejledning med tre forslag til beregning her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.