Artikel top billede

Facebooks har planer om at lave et smartwatch – Er det endnu en dødssejler der søsættes?

Facebook arbejder i al hemmelighed på et smartwatch, der forventes at blive lanceret i 2022, rygtes det. Spørgsmålet er, om selskabet kan bryde igennem med produktet, eller om det ender som en dødssejler som andre af Facebooks hardware-udgivelser.

Det sociale medie Facebook synes at ville insistere på at få udvidet sin portefølje af forbrugerelektronik, der kommer tæt på brugerne.

Ifølge netmediet The Information arbejder Facebook i al hemmelighed på et smartwatch, der vil komme tæt på brugerne liv via både smartwatch-funktioner, sundheds-features samt fitness-tracking.

Oplysningerne om uret er sparsomme, men skulle ifølge mediet køre på en afart af styresystemet Android. Hvorvidt det vil køre med Googles dedikerede styresystem til smartwatches, Wear OS, er fortsat uvist.

Uret skulle dog fungere i samspil med Facebook øvrige hardware-økosystem som VR-headsettet Oculus og selskabet Portal smart-højttaler, lyder det.

Endnu en dødssejler?

Det kommende Facebook-ur kan dog blive mødt af mange af de samme udfordringer, der hidtil har presset selskabets hardware-produkter.

Selskabets brand er igennem en årrække blevet betændt af data-skandaler, hvor brugernes private oplysninger er blevet misbrugt på en række både tilsigtede og utilsigtede måder fra lænsede data til politisk manipulation.

Derfor har Facebook hidtil døjet med at søsætte nye produkter særligt af den slags, der kræver tillid til virksomheden bag.

Facebook Portal smart-højttaler har til trods for fine tekniske egenskaber slet ikke formået at trænge i facebook-brugernes hjem. Den tillid, der skal til, for at lukke webcam og mikrofoner signeret af Facebook, har manglet.

Selskabet synes dog ikke at give op, mens et eventuelt Facebook-smartwatch forventes at udkomme i 2022, rygtes det, at selskabet også vil slippe et sæt smart-briller ud inden udgangen af 2021, skriver netmediet The Verge.

Læs også: Nyt tilbud fra Facebook: Vil betale brugere for optagelser af deres stemmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere