Artikel top billede

Facebooks har planer om at lave et smartwatch – Er det endnu en dødssejler der søsættes?

Facebook arbejder i al hemmelighed på et smartwatch, der forventes at blive lanceret i 2022, rygtes det. Spørgsmålet er, om selskabet kan bryde igennem med produktet, eller om det ender som en dødssejler som andre af Facebooks hardware-udgivelser.

Det sociale medie Facebook synes at ville insistere på at få udvidet sin portefølje af forbrugerelektronik, der kommer tæt på brugerne.

Ifølge netmediet The Information arbejder Facebook i al hemmelighed på et smartwatch, der vil komme tæt på brugerne liv via både smartwatch-funktioner, sundheds-features samt fitness-tracking.

Oplysningerne om uret er sparsomme, men skulle ifølge mediet køre på en afart af styresystemet Android. Hvorvidt det vil køre med Googles dedikerede styresystem til smartwatches, Wear OS, er fortsat uvist.

Uret skulle dog fungere i samspil med Facebook øvrige hardware-økosystem som VR-headsettet Oculus og selskabet Portal smart-højttaler, lyder det.

Endnu en dødssejler?

Det kommende Facebook-ur kan dog blive mødt af mange af de samme udfordringer, der hidtil har presset selskabets hardware-produkter.

Selskabets brand er igennem en årrække blevet betændt af data-skandaler, hvor brugernes private oplysninger er blevet misbrugt på en række både tilsigtede og utilsigtede måder fra lænsede data til politisk manipulation.

Derfor har Facebook hidtil døjet med at søsætte nye produkter særligt af den slags, der kræver tillid til virksomheden bag.

Facebook Portal smart-højttaler har til trods for fine tekniske egenskaber slet ikke formået at trænge i facebook-brugernes hjem. Den tillid, der skal til, for at lukke webcam og mikrofoner signeret af Facebook, har manglet.

Selskabet synes dog ikke at give op, mens et eventuelt Facebook-smartwatch forventes at udkomme i 2022, rygtes det, at selskabet også vil slippe et sæt smart-briller ud inden udgangen af 2021, skriver netmediet The Verge.

Læs også: Nyt tilbud fra Facebook: Vil betale brugere for optagelser af deres stemmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere