Artikel top billede

Facebooks har planer om at lave et smartwatch – Er det endnu en dødssejler der søsættes?

Facebook arbejder i al hemmelighed på et smartwatch, der forventes at blive lanceret i 2022, rygtes det. Spørgsmålet er, om selskabet kan bryde igennem med produktet, eller om det ender som en dødssejler som andre af Facebooks hardware-udgivelser.

Det sociale medie Facebook synes at ville insistere på at få udvidet sin portefølje af forbrugerelektronik, der kommer tæt på brugerne.

Ifølge netmediet The Information arbejder Facebook i al hemmelighed på et smartwatch, der vil komme tæt på brugerne liv via både smartwatch-funktioner, sundheds-features samt fitness-tracking.

Oplysningerne om uret er sparsomme, men skulle ifølge mediet køre på en afart af styresystemet Android. Hvorvidt det vil køre med Googles dedikerede styresystem til smartwatches, Wear OS, er fortsat uvist.

Uret skulle dog fungere i samspil med Facebook øvrige hardware-økosystem som VR-headsettet Oculus og selskabet Portal smart-højttaler, lyder det.

Endnu en dødssejler?

Det kommende Facebook-ur kan dog blive mødt af mange af de samme udfordringer, der hidtil har presset selskabets hardware-produkter.

Selskabets brand er igennem en årrække blevet betændt af data-skandaler, hvor brugernes private oplysninger er blevet misbrugt på en række både tilsigtede og utilsigtede måder fra lænsede data til politisk manipulation.

Derfor har Facebook hidtil døjet med at søsætte nye produkter særligt af den slags, der kræver tillid til virksomheden bag.

Facebook Portal smart-højttaler har til trods for fine tekniske egenskaber slet ikke formået at trænge i facebook-brugernes hjem. Den tillid, der skal til, for at lukke webcam og mikrofoner signeret af Facebook, har manglet.

Selskabet synes dog ikke at give op, mens et eventuelt Facebook-smartwatch forventes at udkomme i 2022, rygtes det, at selskabet også vil slippe et sæt smart-briller ud inden udgangen af 2021, skriver netmediet The Verge.

Læs også: Nyt tilbud fra Facebook: Vil betale brugere for optagelser af deres stemmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere