Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Facebooks har planer om at lave et smartwatch – Er det endnu en dødssejler der søsættes?

Facebook arbejder i al hemmelighed på et smartwatch, der forventes at blive lanceret i 2022, rygtes det. Spørgsmålet er, om selskabet kan bryde igennem med produktet, eller om det ender som en dødssejler som andre af Facebooks hardware-udgivelser.

Det sociale medie Facebook synes at ville insistere på at få udvidet sin portefølje af forbrugerelektronik, der kommer tæt på brugerne.

Ifølge netmediet The Information arbejder Facebook i al hemmelighed på et smartwatch, der vil komme tæt på brugerne liv via både smartwatch-funktioner, sundheds-features samt fitness-tracking.

Oplysningerne om uret er sparsomme, men skulle ifølge mediet køre på en afart af styresystemet Android. Hvorvidt det vil køre med Googles dedikerede styresystem til smartwatches, Wear OS, er fortsat uvist.

Uret skulle dog fungere i samspil med Facebook øvrige hardware-økosystem som VR-headsettet Oculus og selskabet Portal smart-højttaler, lyder det.

Endnu en dødssejler?

Det kommende Facebook-ur kan dog blive mødt af mange af de samme udfordringer, der hidtil har presset selskabets hardware-produkter.

Selskabets brand er igennem en årrække blevet betændt af data-skandaler, hvor brugernes private oplysninger er blevet misbrugt på en række både tilsigtede og utilsigtede måder fra lænsede data til politisk manipulation.

Derfor har Facebook hidtil døjet med at søsætte nye produkter særligt af den slags, der kræver tillid til virksomheden bag.

Facebook Portal smart-højttaler har til trods for fine tekniske egenskaber slet ikke formået at trænge i facebook-brugernes hjem. Den tillid, der skal til, for at lukke webcam og mikrofoner signeret af Facebook, har manglet.

Selskabet synes dog ikke at give op, mens et eventuelt Facebook-smartwatch forventes at udkomme i 2022, rygtes det, at selskabet også vil slippe et sæt smart-briller ud inden udgangen af 2021, skriver netmediet The Verge.

Læs også: Nyt tilbud fra Facebook: Vil betale brugere for optagelser af deres stemmer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere