Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

MobilePay dropper lynbetaling i butikker: ”De er forvist til dårligere teknologier”

MobilePay dropper den såkaldte BLE-teknologi i de fysiske butikker - dermed er tjenesten henvist til dårligere teknologier, lyder kritikken.

Den udbredte betalingsapp MobilePay er ikke så populær igen, når det gælder kvikbetalinger i butikker, hvor bluetooth-teknologien (BLE) benyttes for at give hurtig afregning i fysiske forretninger.

I stedet satser tjenesten fremover udelukkende på QR-koder til kontaktløse betalinger i erkendelse af, at brugerne primært anvender dem, selvom BLE er tilgængeligt

Det træk læser administrerende direktør hos Bank Brokers Lars Andreas Hansen som et stort nederlag for MobilePay i sin kamp om mobilbetalingsløsninger mod tech-giganten Apple:

”Det her er et nederlag for Mobilepay. Apple har haft held til at dominere smartphonemarkedet i Danmark, og de kan via Apple Pay tilbyde iphone-ejerne en ligeså smidig betalingsoplevelse som med et almindeligt kontaktløst betalingskort. Den løsning blokerer de Mobilepay og andre fra at tilbyde, og de er derfor forvist til dårligere teknologier,” forklarer han til Børsen.

Hos MobilePay er man uenig i udlægningen og betegner skiftet til udelukkende at anvende QR-koder som et strategisk skifte, der vil styrke tjenesten.

2020 blev da også et rekordår for MobilePay, som igennem året kunne mønstre en ny transaktionsrekord med handler for i alt 123 milliarder kroner.

Det svarer til 20 procents vækst i et år, hvor corona-pandemien gav et væsentligt fald i aktiviteten i løbet af foråret.

Læs mere her: Corona-året 2020 blev til en rekordforretning for MobilePay
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere