Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

MobilePay dropper lynbetaling i butikker: ”De er forvist til dårligere teknologier”

MobilePay dropper den såkaldte BLE-teknologi i de fysiske butikker - dermed er tjenesten henvist til dårligere teknologier, lyder kritikken.

Den udbredte betalingsapp MobilePay er ikke så populær igen, når det gælder kvikbetalinger i butikker, hvor bluetooth-teknologien (BLE) benyttes for at give hurtig afregning i fysiske forretninger.

I stedet satser tjenesten fremover udelukkende på QR-koder til kontaktløse betalinger i erkendelse af, at brugerne primært anvender dem, selvom BLE er tilgængeligt

Det træk læser administrerende direktør hos Bank Brokers Lars Andreas Hansen som et stort nederlag for MobilePay i sin kamp om mobilbetalingsløsninger mod tech-giganten Apple:

”Det her er et nederlag for Mobilepay. Apple har haft held til at dominere smartphonemarkedet i Danmark, og de kan via Apple Pay tilbyde iphone-ejerne en ligeså smidig betalingsoplevelse som med et almindeligt kontaktløst betalingskort. Den løsning blokerer de Mobilepay og andre fra at tilbyde, og de er derfor forvist til dårligere teknologier,” forklarer han til Børsen.

Hos MobilePay er man uenig i udlægningen og betegner skiftet til udelukkende at anvende QR-koder som et strategisk skifte, der vil styrke tjenesten.

2020 blev da også et rekordår for MobilePay, som igennem året kunne mønstre en ny transaktionsrekord med handler for i alt 123 milliarder kroner.

Det svarer til 20 procents vækst i et år, hvor corona-pandemien gav et væsentligt fald i aktiviteten i løbet af foråret.

Læs mere her: Corona-året 2020 blev til en rekordforretning for MobilePay
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere