Artikel top billede

Ewii og Pentia sælger deres andele i fynske Digizuite: Står overfor kæmpesatsning

Energiselskabet Ewii og it-selskabet Pentia sælger sin ejerandel i fynske Digizuite, der står på trapperne af ny kapitalrunde.

Energiselskabet Ewii sælger sin ejerandel af fynske Digizuite, som har specialiseret sig i abonnements- og cloudbaserede løsninger inden for digital asset management eller DAM.

Ewii købte sig ind i Digizuite i 2017 for 25 millioner kroner. Her overtog Ewii omkring en tredjedel af selskabet, mens Pentia har ejet en mindre andel.

Men nu er investeringerne altså nået til vejs ende.

Det skyldes ikke mindst, at Digizuite står over for en global ekspansion, der både kræver nye ejere og en ny kapital, meddeler EWII.

Selskabet meddeler, at Bankinvest nu indtræder i ejerkredsen, som foruden Bankinvest af selskabet Aseo Invest, som Digizuites formand og partner Søren Skovbølling står bag.

“Digizuite har igangsat en kapitaludvidelsesproces, og det er med Digizuites fremtid for øje, at vi sælger nu, da de står over for en ny strategisk satsning. Samtidig er det tilfredsstillende, at EWII i dag står med en god fortjeneste på salget,” meddeler direktør i Ewii-koncernen, Lars Bonderup Bjørn.

Digizuites mål er at firedoble omsætningen over de kommende fire år. Det kommer til at kræve en række nye investeringer i blandt andet ekspansion på det store amerikanske marked, hvor selskabet allerede i dag henter omkring halvdelen af sin omsætning.

Digizuite med hovedkvarter i Odense landede i seneste årsregnskab for 2019 et bruttoresultat på 27,5 millioner kroner.

Selskabet kom her ud med et underskud på 8,7 millioner kroner, da der blev investeret massivt i udbygning og ekspansion.

Parterne oplyser ikke, hvor meget Ewii får for sin andel.
Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.