Danfoss satser stort på udvikling af nye grønne datacentre: "Fremtidens datacentre vil være hybride"

Industrigiganten fra Als vil som led i en digital tranformation bygge sine egne grønne datacentre, som samtidig kan tjene som et eksempel for andre virksomheder.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Bliv klogere på Danfoss ambitioner om at bygge egne datacenter
  • Få indsigt i Danfoss hybrid-cloud-strategi
  • Få forklaringen på, hvordan selskabets egen teknologi vil indgå i datacentrene
515
2:45 min
Den danske industrigant Danfoss vil bygge sine helt egne grønne datacentre.

Det oplyser selskabet på sin hjemmeside.

Datacentre er kendt for at være ekstremt strømslugende, og det vurderes, at op mod én procent af verdens elektricitet går til datacentre.

Klimarådet har tidligere vurderet, at bare et hyperscala-datacenter af den type, som Google, Apple eller Facebook opfører herhjemme har et energiforbrug, der svarer til fire procent af hele Danmarks energiforbrug.

Læs også: Cloud-computing udleder lige så meget CO2 som hele flyindustrien: Har du overblik over, hvor beskidt din cloud-løsning er?

Vil bruge egen teknologi
Men ifølge Danfoss kan energiforbruget i verdens datacentre sænkes betragteligt, og det vil Danfoss demonstrere ved at anvende sin egen teknologi til nedkøling og genbrug af overskudsvarme i de nye datacentre.

Ifølge Danfoss kan selskabets datacenter-byggeri tjene som et eksempel for andre virksomheder, og dermed også fungere som et udstillingsvindue for selskabets teknologi.

”Vi nedkøler vores datacenter på en meget energi-effektiv måde, og vi udvinder og genbruger overskudsvarmen. Vi betragter det som grøn digitalisering,” siger Sune Tornbo Baastrup, CIO hos Danfoss Group IT, til hjemmesiden.

Læs også: Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 år

Indgår i hybridløsning
Danfoss' datacenter kommer til at indgå i en hybridløsning med andre cloud-løsninger og vil blandt andet blive brugt til at servicere selskabets stigende antal digitale tjenester.

Samtidig arbejder termostatproducenten fra Als på at omlægge sin infrastruktur, hvilket indebærer, at 20 globale datacentre og 135 serverrum skal samles i blot en håndfuld datacenter, der alle vil bruge selskabets egen grønne teknologi.

"Fremtidens datacentre vil være hybride datacentre, hvor det bedste var to verdner bliver kombineret: Skyen og de helt lokale datacentre. Dermed kan vi udnytte den overskydende varme i energinettet, hvor den bliver produceret," siger Danfoss-CIO'en ifølge selskabets hjemmeside.

30 procent mere effektiv
Danfoss oplyser, at selskabets egne varmepumper og nedkølere gør det muligt at nedkøle datacentre 30 procent mere effektivt, samtidig med at den oveskydende varme kan genbruges.

”Vi gør, hvad vi siger. Vi har præsteret at opføre vores egne klimavenlige datacentre på mindre end et halvt år. Vi vil demonstrere, at digital transformation og grøn transformation går hånd i hånd,” siger Sune Tornbo Baastrup ifølge Danofss hjemmeside,

Danfoss oplyste allerede i 2019, at selskabet planlagde at bygge et nyt energieffektivt datacenter i samarbejde med HPE. Datacenteret skulle bygges i moduler, så det løbende kunne udvides, lød det dengang.

Læs også: Dansk cloud-fællesskab satser på CO2-neutrale datacentre i 2030


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars

0 Premium-indhold

Ombudsmanden dropper undersøgelse af omstridt kommunalt kæmpesystem fra KMD - men vil fortsat have systemet på radaren

0 Premium-indhold

Commentor-topchef ser stort rekrutteringspotentiale i Syddanmark: Åbner nyt kontor i Vejle

0 Premium-indhold

Airtame-medstifter Jonas Gyalokay stopper som CEO: Indsætter CFO som ny direktør

0 Premium-indhold

Danske it-kometer kommer flyvende fra start i 2021: Planday, Humio og Peakon solgt i milliardhandler


Premium
Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars
Interview: Der har ikke manglet jobtilbud for vinderen af Årets CIO 2020, Peter Cabello Holmberg, der tidligere på året forlod Pandora efter hans stilling blev nedlagt. Han var dog ikke i tvivl om, at den finske produktionsgigant var den rigtige virksomhed for ham.
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.