Artikel top billede

Apple indtager tronen som verdens største smartphone-producent

Apple var det mobilselskab i verden, der langede flest smartphones over disken i løbet af de sidste tre måneder af 2020. For hele året overhalede Apple kinesiske Huawei, der måtte tage sig til takke med en andenplads efter et solidt forspring.

Apple endte med at være verdens største smartphone-leverandør i løbet af sidste kvartal i 2020.

For hele året endte Apple på en samlet andenplads lige efter Samsung.

Takket være slutspurten i de sidste tre måneder kunne Apple overhale kinesiske Huawei, der ellers har haft andenpladsen gennem året.

Det skriver Gartner i en ny markedsanalyse.

I løbet af kvartalet, der strækker sig fra start oktober til slut december, faldt det globale smartphone-salg med 5,4 procent.

For hele året, der har været præget af pandemien, faldt salget med 12,5 procent.

"Salget af 5G-smartphones og billigere mellemklasse-smartphones minimerede markedets fald i fjerde kvartal af 2020," siger Anshul Gupta, forskningsdirektør hos Gartner, i analysen.

"Selvom forbrugerne var påpasselige med forbruget og tilbageholdne med nogle diskretionære køb, så tilskyndede 5G-smartphones og pro-kamera-funktioner nogle brugere til at købe nye smartphones eller opgradere deres nuværende smartphones i løbet af kvartalet," tilføjer han.

Det var således lanceringen af Apples 5G-telefoner i 12'er-serien, der sikrede selskabet en tocifret vækst i fjerde kvartal.

Apple overgik derved Samsung, der er verdens største smartphone-producent, i løbet af kvartalet.

Sidste gang Apple havde et kvartal som den bedste sælgende smartphone-producent var tilbage i fjerde kvartal af 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere