Det danske saas-firma Risma planlægger børsdebut: Klar til at hente 40 millioner kroner

Det danske saas-firma Risma vil hente 40 millioner kroner på First North-børsen.

Det danske software-as-a-service firma Risma planlægger at hente 40 millioner kroner i kapital på Nasdag First North.

Risma har udviklet en softwareløsning til håndtering af GRC (governance samt risk og compliance), og kapitalen fra børsnoteringen skal bruges til at indfri selskabets ambitioner om at erobre markedsandele i Sverige og Norge.

“Over 90 procent af vores kunder er i Danmark, der globalt bruger flest penge per indbygger på software til GRC. Vi har i syv år arbejdet med platformen og gjort den klar til at håndtere alle mulige regelsæt, nu er tiden inde til at udnytte mulighederne,” siger Lars Nybo Munksgaard, der er selskabets stifter og direktør, til Børsen.

Selskabet meddeler til Computerworld, at Risma går i markedet med en værdiansættelse på 132 millioner kroner. Børsnoteringen forventes at sikre en kapitaltilførsel på 40 millioner kroner.

Forventer vækst på 50 procent

Selskabet meddeler, at det forventer en gennemsnitlig årlig vækst på 50 procent til og med 2023, og det forventes at selskabets aktier har første handelsdag den 23. marts.

Risma er stiftet i 2014 af Lars Nybro Munksgaard, der blandt andet har en fortid hos Mærsk, hvor han arbejdede med risikovurderinger.

"Vi har fundet et hul i markedet, som vores løsning dækker, og derfor tror vi på, at
Risma har potentialet til at blive fremtidens løsning inden for håndtering og
styring af GRC-forhold," meddelerLars Nybro Munksgaard.

"Vi oplever, at virksomheder, især nordiske, viser en stigende interesse og modenhed efter én samlet platform, der kan håndtere alle GRC-indsatser. Det er en tendens, vi forudser vil fortsætte med at stige de kommende år i takt med flere krav og mere regulering rammer virksomheder over hele verden," siger direktøren.

Selskabet vurderer, at der især er potentiale i markeder som Tyskland, Finland, Frankrig, Storbritannien og Holland.

Læs også: Nordjyske Dataproces i bølgegang på første handelsdag på børsen: Aktien er faldet med 16 procent på to timerPremium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.