(Foto: Dan Jensen)

Danske it-kometer kommer flyvende fra start i 2021: Planday, Humio og Peakon solgt i milliardhandler

Kun to måneder inde i 2021 har vækstlaget i den danske it-sektor oplevet en stærk interesse fra internationale investorer. En række danske it-successer - som Planday, Peakon og Humio - er blevet solgt for milliarder og endnu flere har fået habile millioninvesteringer skudt ind.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Hvilke danske it-kometer, der er blevet solgt i 2021
  • Hvor mange investeringer de danske it-startups har modtaget
1.479
7:30 min
Den danske it-branche har slået døren ind til 2021 med bulder og brag.

Vi er kun ni uger inde i året, og der kan allerede noteres flere markante opkøb og massive kapitaltilførsler.

År 2020 stod i coronaens tegn, og pandemien har endnu ikke sluppet sit tag i det danske land. Men der har bredt sig en særdeles positiv stemning blandt de danske vækstkometer i årets første måneder.

Danske og internationale kapital- og venturefonde har postet enorme summer i danske it-startups, der nu står endnu stærkere.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Sådan slipper danske it-selskaber afsted med at betale nul kroner i skat: "Der er klare tegn på, at spekulation i selskabsskat er udbredt"
En lang række it-selskaber på dansk jord betalte nul kroner i selskabsskat i løbet af 2019. Der findes flere årsager til - både mere eller mindre hæderlige - at selskaberne ikke poster penge i fælleskassen, lyder det fra global skatteekspert. Flere grunde er helt reelle mens andre er mere spekulative.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.