Her er to bokse, der får AI klemt alleryderst ud i Edgen – så skulle din p-plads være sikret

Microsoft Ignite 2021:: Microsoft Azure-økosystemet rækker endnu længere ud i Edge-krogene igennem en ny klasse af 'Azure Percept'-enheder

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Indblik i hvad Microsofts nye Edge-hardware kan
  • Overblik over Azure Percept porteføljen
357
2 min
Kontorlivet eller virksomheden kan gøres smartere. Lige fra elevatorer der fungerer ved stemmestyring til butikskameraer, der registrerer tomme hylder og giver beskeden videre til personalet – eller bare giver den nødvendige feedback til, at parkeringsystem kan orientere, om hvor der er ledige P-pladser i storkontorets P-kælder.

De løsninger kræver hardware, som Microsoft vil levere med en ny kollektion af AI-drevne enheder til Azure-cloudens ydre Edge.

Ved årets udgave af Microsoft Ignite viser virksomheden, hvordan udviklere og it-professionelle bliver en nye klasse af AI-løsninger rigere med Edge-hardwaren ’Azure Percept’.Enkel og modulær
Microsoft Azure VP Roanne Sones understreger, at målet med Percept-kollektionen er at skabe hardware der ’bare fungerer’ ved at tilbyde et end-to-end system, hvor AI-evnerne er bagt ind i hardwaren, og som kan opsættes uden behov for stort teknisk know-how.

Azure Percept produkterne kommer i integrererede moduler. Et er Azure Percept Vision, der inkluderer et udviklingskit med intelligent kamera.

En anden sans dækkes af Azure Percept Audio, som er skabt til AI-assisteret stemmestyring.

Dertil kommer et udviklingskit, der forbinder enhederne til Azure-skyen, hvor AI-hardwaren ude ved Edgen kan knyttes til services og andre tjenester.

Begge enheder har dog deres egen kunstig intelligens ombord, så både Percept Audios stemmestyring og Percept Visions intelligente kameraer fungerer uden behov for konstant adgang til internettet. En fordel ude i Edgen, hvor forbindelsen til eller responstiden fra nettet ikke er lige pålidelig.

Selve hardwaren er kompatibel med 80/20 T-slot montering, til opsætning ude i felten.

Dertil kommer et begyndersæt kit kaldet Azure Percept Studio, som introducerer nye brugere til AI livscyklus, udvikling, øvelser og udrulning uden behov for omfattende forudgående kendskab til programmering.

Et økosystem under udvikling
Microsoft lægger op til at Percept-enheder er blot de første af en stribe nye enheder.

”Vi lægger ud med de to mest benyttede AI-opgaver, vision og stemme, syn og lyd, og vi giver nu plantegningerne til, at andre producenter kan arbejde videre med dem,” fortæller Roanne Sones.

Ud over den nye hardware, oplyser Microsoft, at selskabet er i dialog med tredjeparts chip- og udstyrsproducenter omkring fremstillingen af et økosystem af intelligente Edge-enheder.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.