Her er to bokse, der får AI klemt alleryderst ud i Edgen – så skulle din p-plads være sikret

Microsoft Ignite 2021:: Microsoft Azure-økosystemet rækker endnu længere ud i Edge-krogene igennem en ny klasse af 'Azure Percept'-enheder

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Indblik i hvad Microsofts nye Edge-hardware kan
  • Overblik over Azure Percept porteføljen
357
2 min
Kontorlivet eller virksomheden kan gøres smartere. Lige fra elevatorer der fungerer ved stemmestyring til butikskameraer, der registrerer tomme hylder og giver beskeden videre til personalet – eller bare giver den nødvendige feedback til, at parkeringsystem kan orientere, om hvor der er ledige P-pladser i storkontorets P-kælder.

De løsninger kræver hardware, som Microsoft vil levere med en ny kollektion af AI-drevne enheder til Azure-cloudens ydre Edge.

Ved årets udgave af Microsoft Ignite viser virksomheden, hvordan udviklere og it-professionelle bliver en nye klasse af AI-løsninger rigere med Edge-hardwaren ’Azure Percept’.Enkel og modulær
Microsoft Azure VP Roanne Sones understreger, at målet med Percept-kollektionen er at skabe hardware der ’bare fungerer’ ved at tilbyde et end-to-end system, hvor AI-evnerne er bagt ind i hardwaren, og som kan opsættes uden behov for stort teknisk know-how.

Azure Percept produkterne kommer i integrererede moduler. Et er Azure Percept Vision, der inkluderer et udviklingskit med intelligent kamera.

En anden sans dækkes af Azure Percept Audio, som er skabt til AI-assisteret stemmestyring.

Dertil kommer et udviklingskit, der forbinder enhederne til Azure-skyen, hvor AI-hardwaren ude ved Edgen kan knyttes til services og andre tjenester.

Begge enheder har dog deres egen kunstig intelligens ombord, så både Percept Audios stemmestyring og Percept Visions intelligente kameraer fungerer uden behov for konstant adgang til internettet. En fordel ude i Edgen, hvor forbindelsen til eller responstiden fra nettet ikke er lige pålidelig.

Selve hardwaren er kompatibel med 80/20 T-slot montering, til opsætning ude i felten.

Dertil kommer et begyndersæt kit kaldet Azure Percept Studio, som introducerer nye brugere til AI livscyklus, udvikling, øvelser og udrulning uden behov for omfattende forudgående kendskab til programmering.

Et økosystem under udvikling
Microsoft lægger op til at Percept-enheder er blot de første af en stribe nye enheder.

”Vi lægger ud med de to mest benyttede AI-opgaver, vision og stemme, syn og lyd, og vi giver nu plantegningerne til, at andre producenter kan arbejde videre med dem,” fortæller Roanne Sones.

Ud over den nye hardware, oplyser Microsoft, at selskabet er i dialog med tredjeparts chip- og udstyrsproducenter omkring fremstillingen af et økosystem af intelligente Edge-enheder.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere

0 Premium-indhold

Den danske it-branche satte rekord i 2020: Omsatte for næsten 250 milliarder kroner

0 Premium-indhold

De danske frekvenser fordelt: Så mange hundrede millioner kroner betaler TDC, 3 og Telia/Telenor hver for adgang til de danske 5G-frekvensbånd

0 Premium-indhold

EU-Kommissionen klar med nye regler for brug af kunstig intelligens: Her er alle detaljerne

0 Premium-indhold

Den aarhusianske it-forhandler Ed henter ny CEO fra Canon: Stifter Philip Davidsen træder tilbage og bliver 'direktør for visioner'


Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.